Udland

Moody's advarer om udsigten for tyske banker

Efter Moody's advarsel om dårlige udsigter for den tyske økonomi var turen i dag kommet til 17 tyske banker.

Moody's advarer om udsigten for tyske banker

Kreditvurderingsfirmaet Moody's har nedvurderet fremtidsudsigten for 17 tyske banker fra "stabil" til "negativ".

De fleste af bankerne er statsstøttede regionale banker i Tyskland - kendt som landesbank - men også IKB Deutsche Industriebank og Deutsche Postbanks fremtid ser værre ud end tidligere.

Flere af landesbankerne har haft det svært siden finanskrisen i 2008 og under den nuværende økonomiske krise i Europa.

Moody's påpeger, at flere af bankerne har gæld, der er garanteret af den tyske centralregering eller delstatsregeringerne.

Kreditvurderingsfirmaet advarer om, at nedgraderinger kan være på vej, hvis der sker en "yderligere forringelse af centralregeringen eller delstatsregeringernes kreditværdighed".

Mandag tog Moody's det første skridt mod en nedgradering af den tyske økonomi ved at ændre vurdering af fremtidsudsigterne fra "stabil" til "negativ".

Ifølge Moody's risikerer tyskerne sammen med andre europæiske lande at skulle øge hjælpen til gældsplagede eurolande som Spanien og Italien og "blive ofre for den finansielle kædereaktion, der vil komme, hvis Grækenland forlader eurosamarbejdet".

Det tyske finansministerium var hurtige til at gyde olie på vandene og slå fast, at Tyskland fortsat er "eurozonens stabile anker".

- Tyskland vil gøre alt, det kan sammen med dets partnere, for at overvinde gældskrisen, så hurtigt som muligt, hed det i en erklæring fra ministeriet kort efter Moody's offentliggørelse af deres vurderinger.

Ministeriet skrev, at "man har noteret sig Moody's mening", men understregede, at "de risici, som firmaet omtaler, ikke er noget nyt".

Eurolandene har ifølge ministeriet sat gang i en række tiltag, der skal sikre en holdbar stabilisering.

De to andre store kreditvurderingsfirmaer Standard & Poor's og Fitch vurderer fortsat fremtidsudsigterne for den tyske økonomi som stabile.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.