Udland

Moody's nedgraderer endnu en gang den græske økonomi

Den græske økonomi blev mast endnu længere ned i skraldespanden for internationale økonomier.

Selv om Grækenlands økonomi næppe kan blive meget dårligere, får den nu endnu et hak i tuden af det store internationale kreditvurderingsselskab Moody's, der giver landet karakteren Caa2, hvilket er en tand dårligere end hidtil.

Caa2 er fortsat i skraldekategorien "junk", der er en betegnelse for de lande, hvis økonomi hører til i den dårligste ende.

Moody's skriver i forbindelse med den nye karakter, at der er "stor usikkerhed" om, hvorvidt regeringen i Athen kan nå at indgå en aftale med sine internationale kreditorer, inden næste lånetermin falder.

Både Fitch, Standard & Poor's og Moody's - alle kreditvurderingsbureauer - hævede ellers Grækenlands karakter sidste år, da økonomien i det gældsplagede land viste svage tegn på bedring efter seks års recession.

Men den nye venstreorienterede regerings langtrukne forhandlinger med sine kreditorer i eurozonen og Den Internationale Valutafond (IMF) om nødvendige reformer skaber usikkerhed om fremtiden.

- Den græske regering og de officielle kreditorer er fortsat langt fra hinanden, skriver Moody's.

Af samme grund siger selskabet, at endnu en nedgradering af den græske økonomiske status kan komme på tale snart.

Spørger man grækerne, mener et flertal, at deres regering skal indgå en aftale med de internationale kreditorer for at få udløst penge fra redningspakken.

En måling fra instituttet GPO, der er foretaget for Mega TV, viser, at 75,6 procent af befolkningen mener, at den græske regering, som blev valgt efter at have lovet at få begrænset spareplaner og nedskæringer, må indgå en aftale for enhver pris med eurozonen og IMF for at blive i euroen.

Kun 22,8 procent er imod.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.