Mor i misbrugssag: Jeg var først betænkelig

Ifølge de tiltalte forældre i misbrugssagen på Bornholm, pressede døtrene selv på for at være med.

Mor i misbrugssag: Jeg var først betænkelig

Når de tiltalte forældre i misbrugssagen på Bornholm forgreb sig på deres døtre, var der ikke tale om tvang. Døtrene deltog frivilligt, lyder det.

Den yngste fra hun var seks til 16 år, og den ældste fra hun var syv til 12 år.

På nævningesagens anden dag forklarer den nu 57-årige far til pigerne, at det var døtrene selv, der pressede på for at være med i forældrenes sexliv. På anklagerens spørgsmål om, hvorfor han ikke sagde nej til pigerne, lyder svaret:

- Det er som at stoppe en løbsk hest.

Den 57-årige adoptivfar er tiltalt for at have misbrugt begge piger seksuelt 1-2 gange om ugen i adskillige år. I retten fortæller han, at han ikke mener, at det var så tit alle årene, men at det "desværre blev en hverdagsting".

Han forklarer, at både han og den 40-årige mor flere gange undervejs fortalte døtrene, at det, de gjorde, var forkert.

- Vi havde mange åbne samtaler med dem begge for at forklare dem det forkerte i det, for at få det til at stoppe, siger faren.

Han bakkes op af sin kone, den 40-årige mor til pigerne, der i retten forklarer, at døtrene først fik lov at se på - og siden deltage - når hun havde sex med sin mand.

- Jeg var først betænkelig ved det, men jeg sagde ja, forklarer moren i retten, der også bekræfter, at hun gav tilladelse til, at hendes mand havde samleje med den yngste datter.

Hun fortæller, at familien var "meget åben" og snakkede om det hele, og at hverken hun selv eller hendes mand blev sure på deres ældste datter, da hun som 12-årig meddelte dem, at hun ikke længere ville være med.

- Vi blev overhovedet ikke sure, vi var nærmest lettede, siger moren.

Ud over de to forældre, der er tiltalt for incest og misbrug af de to piger, er to af deres venner, en 44-årig og en 62-årig mand også tiltalt for overgreb mod den yngste af pigerne. Det var, da hun var 15 år.

/ritzau/