Hjørring

Mor nægter sex-misbrug: Plejemor fandt på det hele

53-årig kvinde nægter alt om misbrug af hendes ni-årige datter. ”Jeg var en god mor”, siger hun i retten

Arkivfoto

Arkivfoto

HJØRRING: Den 53-årige kvinde, der sammen med hendes 52-årige kæreste, er tiltalt for at have misbrugt sin dengang ni-årige datter sidste år sammen med en række mænd, nægter sig skyldig i alt i Retten i Hjørring.

Kvinden tegner i stedet et helt andet, idyllisk billede af familielivet, og betegner sig selv som en god mor.

- Jeg var en god mor. Jeg synes ikke, at hun manglede noget. Hverken kærlighed, opmærksomhed eller tøj på kroppen, sagde hun i retten.

Den 53-årige er tiltalt for at have ladt flere mænd - herunder pigens 52-årige stedfar - have samleje med sin ni-årige datter i flere tilfælde i perioden fra januar 2014 til oktober 2014. Derudover er hun tiltalt for flere grove blufærdighedskrænkelser, og for at have tvunget sin datter til andet seksuelt forhold end samleje.

Derudover er den 53-årige kvinde også tiltalt for at have ladt flere mænd misbruge sin nu 24-årige datter i perioden 2000 til 2002, da de boede på Ærø.

Fjernet fra familien

I retten kom det frem, at den ni-årige datter blev tvangsfjernet af Frederikshavn Kommune i oktober 2014, angiveligt fordi kommunen havde været bekymret for alkoholvanerne i hjemmet. I retten kom det frem, at den ni-årige havde huller i stort set alle tænderne, ligesom hun til tider lugtede.

Pigen blev herefter anbragt i en plejefamilie, og det var da den ni-årige kom i plejefamilie, at sagen begyndte at rulle. Her fortalte hun sin plejemor om de påståede seksuelle overgreb. Den 53-årige kvinde og den 52-årige mand blev kort efter anholdt og sigtet for det grove misbrug.

Men det hele er pure opspind, mener den 53-årige kvinde:

- Jeg er helt uforstående overfor det, hun (datteren, red.) har forklaret. Jeg er sikker på, at hun er blevet manipuleret af plejemoren. Det er noget, plejemoren har fundet på for at afskære kontakten til mig, sagde hun med stærkt ophidset stemme i retten.

Familien var dog i søgelyset hos Frederikshavn Kommune, allerede inden anklagerne om overgreb kom frem. Ifølge den 53-årige var det udelukkende fordi, at datteren ikke klarede sig godt i skolen.

Familieliv ødelagt

I retten lagde den tiltalte ikke skjul på, at hun ikke så nogen grund til, at Frederikshavn Kommune var bekymret for hendes datter.

- Jeg synes, det var irriterende, at kommunen var interesseret. De har ødelagt vores familieliv ved at blande sig, sagde hun.

Den 53-årige fortalte i stedet, at hun levede et helt normalt familieliv med sin datter og den 52-årige mand. Anklager Karina Skou spurgte flere gange til morens alkoholforbrug, om stedfaren havde været alene med datteren på badeværelset og om den ni-årige pige nogensinde havde set porno med parret eller talt sex med dem.

Men moren afviste alt, og forklarede, at hun aldrig havde været fuld foran datteren, at de spillede spil, at hun hjalp hende med lektier, børstede hendes tænder og sørgede for, at hun havde det godt.

Anklager Karina Skou spurgte, hvorfor den 53-årige så ikke ville lade sundhedsplejersken kigge på datteren, og til det svarede den tiltalte, at det kunne hun ikke se nogen grund til, for hun havde selv tid til at tage hende til læge.

Ingen kontakt til fem børn

Den 53-årige har fem andre børn med forskellige mænd. I retten kom det frem, at hun ikke har kontakt til nogle af de voksne børn. Ifølge den 53-årige selv var hun en god mor for dem - men hun forklarede, at de ikke vil have kontakt med hende, fordi de ikke kan låne penge mere.

Moren afviste også enhver anklage om, at hendes nu 24-årige datter blev misbrugt, da de boede på Ærø.