Mor til to skaber balance og nærvær

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Applikationen kan downloades til iPad

I mange børnefamilier er der knald på, og hverdagen bliver engang imellem en anelse stresset, hvilket kan gå ud over børnene, selvom ingen ønsker det.

En ny og smart app giver nu mulighed for at lege med yoga, massage og meditation i børnehøjde hjemme i stuerne og dermed skabe mere nærvær og kærlighed.

Det er aalborgensiske Gitte Aabo Steen-Thøde, som står bag applikationen.

Gitte blev for seks år siden enlig mor med to små børn på henholdsvis to og fire år.

Samtidig startede hun med at læse til psykoterapeut, og hverdagen blev for både hende og børnene meget hektisk.

Gitte kunne se på sine børn, hvor meget de blev påvirket af hendes hverdag, og hvordan dagen på jobbet havde været. Samtidig gav den viden, som hun havde opnået gennem sin uddannelse som psykoterapeut hende et kendskab til, hvordan psyken hænger sammen med børnenes udvikling.

Hun blev derfor nysgerrig på, hvor hun kunne påvirke børnene positivt, fordi hun jo kunne se, hvordan hun kunne påvirke dem negativt.

- Som enlig mor til to små børn er der fuldt knald på hele tiden, og der er behov for at være kreativ.

- Børn elsker nærvær og at være tæt på deres forældre.

- Jeg startede derfor med at lave små meditationer som godnathistorier i stedet for at læse en bog.

- Selv om mine børn dengang var små, så fulgte de med på hver deres måde. Den dag i dag bruger vi stadigvæk de samme historier, og børnene sover på ingen tid, fortæller Gitte.

Og det blev starten på Panda Pelle Univers, som i dag har ført Gitte til at springe ud som iværksætter med virksomheden PP Learning.

Gitte begyndte at forske i, hvordan vores nervesystem hænger sammen.

Hun undersøgte ro-/hvilesystemet, og hvordan man kan påvirke det.

Og hun kom frem til, at man kunne lave yoga med børnene, da yoga bidrager til at berolige nervesystemet og sørger for, at vi understøtter vores vejrtrækning, hvilket har stor betydning for ro-/hvilesystemet.

Også meditationer viste sig som et nyttigt redskab, da meditationer gør, at vi kan genkalde minder om nogle ting og steder, hvor vi har været før, og hvor vi har nogle gode erindringer fra.

Det påvirker nogle hormoner, som er med til at gøre vores ro-/hvilesystem aktivt.

I Panda Pelle Univers er der også øvelser, hvor man rører ved hinanden, da det, at vi rører ved hinanden, også bidrager til, at vi udskiller nogle hormoner, der styrker ro-/hvilesystemet.

Et styrket og aktivt ro-/hvilesystem er vigtigt, da det blandt andet øger vores sociale ageren, styrker vores selvværd og i det hele taget gør, at vi har det godt, forklarer Gitte.

- Panda Pelle og hans venner er søde animerede dyr, der lever i et magisk univers, hvor man ikke kan gøre noget forkert. Alle dyrene venter bare på at få et barn som ven.

- Gennem storytelling, yoga, massage og meditation lærer børnene at få glæde af de ressourcer, vi alle har adgang til. Med Panda Pelle Univers skabes der et rum med plads til kærlighed og nærvær med sine børn, fremhæver Gitte.

Applikationen, som kan installeres på iPad, er lavet sådan, at børn og voksne kan bruge den både sammen og alene. Den henvender sig til børn mellem 3-7 år.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.