Moreno støder Saxo-rytter væk fra Vuelta-tronen

Nicolas Roche mistede førertrøjen i Vuelta a España til Katushas Daniel Moreno, der vandt 9. etape.

1. september 2013 18:08 - Opdateret 1. september 2013 18:09

Moreno støder Saxo-rytter væk fra Vuelta-tronen

Daniel Moreno (Katusha) leverede en fantom-afslutning, da spanieren søndag vandt 9. etape og overtog førertrøjen i Vuelta a España fra Saxo-Tinkoffs Nicolas Roche.

Moreno, der tidligere på ugen vandt 4. etape, angreb en kilometer før målstregen på en stejl opstigning, hvor ingen af konkurrenterne kunne følge den stærke spanier.

Nicolas Roche kæmpede ihærdigt for at minimere hullet, men tabte otte sekunder til Moreno, der også fik 10 bonussekunder for etapesejren.

De 18 sekunder betyder, at Katusha-rytteren er nøjagtig et sekund foran Nicolas Roche i klassementsstillingen. Dermed fik Saxo-Tinkoffs irer kun en enkelt dag i førertrøjen i det spanske etapeløb.

9. etape blev for alvor spændende på de sidste 15 kilometer, hvor først norske Edvald Boasson Hagen forsøgte sig.

Kort før toppen på en kategori 2-stigning angreb nordmanden, og på den efterfølgende nedkørsel opbyggede han et forspring på 25 sekunder.

Da Boasson Hagen nåede frem til den afsluttende stigning, var forspringet til den jagende favoritgruppe skrumpet til under 10 sekunder.

Her accelererede Daniel Moreno for fuld kraft, og det stod hurtigt klart, at han ville tage sejren.

Alejandro Valverde (Movistar) med Joaquim Rodriguez (Katusha) i baghjulet fulgte godt med og kom i mål fire sekunder efter Moreno. Nicolas Roche blev nummer fire - otte sekunder efter.

Vincenzo Nibali fra Astana skuffede endnu en gang en anelse. Italieneren blev nummer syv på etapen og er nummer tre i klassementet - 20 sekunder efter Daniel Moreno.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...