Morgendagens stjerner i bassinet

318 nordjyske svømmere kæmpede om medaljer i svømmebassinet i Hjallerup Idrætscenter

Jens Ole Pedersen og Kurt Bering
temperaturen var ofte tæt på kogepunktet i Hjallerup Idrætscenter, når svømmede kastede sig ud i 25 meter bassinet ved Regionsmesterskaber Nordjylland.
Hjallerup 1. februar 2015 14:36

HJALLERUP: Nordjyllands kommende svømmestjerner helt ned til otte år dystede i vandet i svømmehallen i Hjallerup Idrætscenter i weekenden, og de 318 deltagere fra 15 klubber fik ind i mellem hallen helt op på kogepunktet.

Der blev uddelt et hav af medaljer efter de 1700 starter ved regionsmesterskaber Nord arrangeret af Svøm Region Nordjylland og Svømmeklubben Søhesten fra Hjallerup, men for mange var højdepunktet nok alligevel, da den danske verdensmester fra Aalborg Svømmeklub, Mie Ø. Nielsen, kom forbi mesterskaberne og uddelte autografer og deltog i heppekor.

- Vi afviklede i starten af januar Landsstævne med 200 deltagere, så weekendens mesterskab er det hidtil største i klubben, fortalte stævneleder Dorthe Nissen, da NORDJYSKE Medier kom indenfor i varmen.

Sammen med en stribe andre fra Svømmeklubben Søhesten har hun haft en travl weekend.

- Som stævneleder er det min opgave at stå for alt det praktiske med blandt andet bespisningen i hallen og at samle trådene.

Selve konkurrencerne i det 25 meter lange bassin fik Dorthe Nissen til gengæld ikke megen tid til at overvære.

Succes for arrangørklub

Det gjorde til gengæld Svømmeklubben Søhestens trænere for klubbens konkurrenceafdeling, Camilla Blach og Thøger Brinkmann.

- Vi deltog dog også i konkurrencen men mest for at presse og motivere de andre på holdet, fortæller Camilla, som kunne berette om succes for klubben med mange medaljer samt flere personlige rekorder.

Konkurrenceafdelingen i Søhesten har 35 svømmere, og til regionsmesterskaberne deltog klubben med 15 piger og fem drenge.

Blandt deltagerne var 11-årige Christian Kornum, der svømmede både guld, sølv og bronze hjem til klubben, så han havde det store smil på.

Konkurrenceafdelingen i Søhesten træner tre gange om ugen, og Astrid Hassing har allerede sikret sig adgang til Vestdansk Årgangs Mesterskab, så talenterne står klar ved bassinkanten som kommende afløsere for Mie Ø. Jørgensen, Jeanette Ottesen, Rikke Møller Petersen og de øvrige stjerne.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...