Mors falder tilbage på liste

Morsø Kommune og Morsø Erhvervsråd går nye veje i erhvervsfremmeindsatsen

Lars Bang Bertelsen
Formand for DI Thy/Mors, Tage Odgaard Nielsen, opfordrer til fælles fodslag mellem kommune og erhvervsliv.Arkivfoto
Morsø 5. september 2016 09:05

MORS: Dansk Industri har offentliggjort 2016-udgaven af sin rangering af 96 kommuners lokale erhvervsklima, og Morsø Kommune er faldet 17 pladser tilbage på listen til en placering som nummer 63.

Undersøgelsen består af 11 kategorier, og det er i kategorien om arbejdskraft, at Morsø oplever den største fremgang. Her går kommunen otte pladser frem til en placering som nr. 21. Morsø er derimod gået tilbage i ni ud af undersøgelsens 11 kategorier. Særligt kommunens image og infrastrukturen, synes virksomhederne skidt om. Her ligger Morsø placeret i bunden. Tilbagegangen for Morsø skyldes dog også, at tilfredsheden i andre kommuner er blevet større.

- Det er positivt, at virksomhederne oplever, at de har nemmere ved få de rette medarbejdere, og det er fuldt fortjent, at Morsø Kommune går frem i denne kategori, siger formand for DI Thy/Mors, Tage Odgaard Nielsen, og tilføjer:

. Men det er bekymrende, at kommunen samlet set falder så meget tilbage, som den gør. Der er fortsat store udfordringer i forhold til infrastrukturen, og så lider Morsø desværre også under et mindre godt image.

Morsø Kommune og Morsø Erhvervsråd vælger nu en anden retning og anbefaler i stedet mere fokus på indhold, læring og løsninger. I de kommende måneder går kommune og erhvervsråd i offensiven og iværksætter som det første skridt i en styrket dialog mellem kommune og erhvervsliv sin egen analyse af erhvervsklimaet på hele Mors.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...