Mors gør klar til at modtage op mod 400 asylansøgere

Planlægningen af asylcenter godt i gang - Rovvig Efterskoles bygninger er i spil

Rovvig Efterskole er i spil som bolig for asylansøgere på Mors. Arkivfoto

Rovvig Efterskole er i spil som bolig for asylansøgere på Mors. Arkivfoto

MORS:Udlændingestyrelsen, Asylcenter Vesthimmerland og Morsø Kommune er godt i gang med planlægningen af et asylcenter på Mors. Indkvarteringen vil ske på forskellige adresser på Mors, idet de konkrete muligheder undersøges nærmere og afklares i november 2015.

Som følge af flygtningestrømmene mod Europa er der behov for at sikre indkvartering af asylansøgerne i Danmark. Morsø Kommune tager med aftalen del i denne opgave og vil være klar til at modtage op til 400 asylansøgere fra november og december 2015.

- Der er opbakning fra Morsø Kommunalbestyrelse til, at vi på Mors påtager os den samfundsmæssige forpligtelse til at modtage og håndtere situationen med asylansøgere, udtaler borgmester Hans Ejner Bertelsen i en pressemeddelelse, og uddyber:

- Udover at vi løfter et medmenneskeligt ansvar, er det kommunalbestyrelsens vurdering, at Mors vil få god gavn af den aktivitet, som dette værtskab giver. Konkret skaber asylcentret på Mors ca. 30 nye arbejdspladser, da der bliver behov for f.eks. sygeplejersker, servicemedarbejdere og undervisere mm. Herudover vil der f.eks. blive brug for lokale håndværkere til indretning af centrets faciliteter, og der vil være basis for udvidet handel, idet asylansøgerne modtager ”lommepenge” fra staten til indkøb af tøj og dagligvarer mm. Aftalen er omkostningsfri for Morsø Kommune, da finansiering sker via statslige midler.

Efter aftale med Udlændingestyrelsen og Vesthimmerland undersøges muligheder for at indrette asylcenterfaciliteter på følgende adresser:

1. Dele af Nykøbing Sygehus (ledige lokaler). Der vil blive taget hensyn til bygningens forskellige formål og brugergrupper samt fremtidige planer om et fælles sundhedshus.

2. Funktionærboliger, der er tilknyttet sygehuset i Nykøbing i Strandparken 74-76. (Region Nordjyllands forretningsudvalg har 2.11.2015 godkendt lejeaftale for foreløbigt 1 år til formålet).

3. Tidligere Rovvig Efterskole.

Den 25. november vil der være borgermøde i forbindelse med sagen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.