Morsø får 250.000 kr. til projekt for yderområder

Kommunen del af kampagne med deltagelse af 18 kommuner

Skaldyrserhvervet er et af de potentialer, Mors kan udvikle yderligere frem mod 2030. Arkivfoto: Ole Iversen

Skaldyrserhvervet er et af de potentialer, Mors kan udvikle yderligere frem mod 2030. Arkivfoto: Ole Iversen

MORS:Morsø Kommune er sammen med 18 kommuner udvalgt til at deltage i kampagnen ”Yderområder på forkant”.

Kommunen har i den forbindelse fået 250.000 kr. i økonomisk støtte - pengene skal bruges til at lave en langsigtet strategiplan for, hvordan kommunen tager fat på udfordringer og finder potentialer for at få en positiv udvikling frem mod 2030.

- Som borgmester er jeg utrolig glad for at Morsø Kommune er med i kampagnen. Det er en stor mulighed for at få kvalificeret hjælp og rådgivning til at udvikle vores styrkepositioner. Vi får med strategiplanen et bedre grundlag for prioritering af hvilke indsatsområder, der er centrale for at skabe økonomisk vækst og styrket bosætning på Mors, siger Hans Ejner Bertelsen (V), borgmester i Morsø Kommune.

Med kampagnen ”Yderområder på forkant” inviterede KL, Naturstyrelsen, Ministeriet for By, Bolig og Landdistikter og Real Dania sidste år kommuner i yderområderne til at udvikle langsigtede strategiplaner for, hvordan der kan skabes en positiv omstilling og tilpasning af landets yderområder.

Projekterne er vidt forskellige og udspringer af de lokale og regionale udfordringer og muligheder rundt om i landet. På Mors tages der for eksempel udgangspunkt i potentialer som skaldyrserhverv, oplevelsesøkonomi og de lokales ildsjæle og engagement.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.