Center får flere opgaver

Travlhed skyldes især psykisk arbejdsmiljø

Helle Møller Larsen
Hans Jørgen Ravnborg er direktør for Arbejdsmiljøcenter Midt-Vest. Arkivfoto: Martin Damgård
Morsø 17. juli 2017 16:26 - Opdateret 17. juli 2017 16:51

MORS: Opgaverne er blevet flere hos Arbejdsmiljøcenter Midt-Vest på Lyngbro. Centret oplever, at der igen er kommet et stort engagement indenfor arbejdsmiljøområdet. For mange virksomheder har fokus på det gode fysiske og psykiske arbejdsmiljø.

Derfor efterspørger de i stigende grad konkret hjælp, sparring og rådgivning, så at de kan udvikle sig til glæde og gavn for den samlede produktivitet og medarbejdernes trivsel og tryghed i det daglige arbejde.

Hvor stor en fremgang, som der er tale om, er svært at sætte tal på, siger Hans Jørgen Ravnborg, direktør for Arbejdsmiljøcenter Midt-Vest.

- Jeg kan sige så meget, at da jeg tiltrådte 1. januar 2016, havde vi en psykolog tilknyttet. I dag er der to, forklarer han.

To ekstra medarbejdere

Især det psykiske arbejdsmiljø er udfordret på mange arbejdspladser, hvor arbejdsrelateret stress, konflikter og samarbejdsvanskeligheder fylder meget for den enkelte medarbejder og i den formelle eller uformelle gruppesammensætning på virksomheden.

- Jeg tror, at der er flere virksomheder, som prioriterer at bruge penge på et godt arbejdsmiljø efter, at finanskrisen har sluppet sit tag, vurderer Hans Jørgen Ravnborg.

Centret har på grund af den øgede efterspørgsel øget medarbejderstaben med to nye medarbejdere og er dermed oppe på 10.

Karsten Thurøe er ansat som beredskabskonsulent. Det er et nyt tiltag under Arbejdsmiljøcenter Midt-Vest. Karsten Thurøe, der er tidligere beredskabsofficer og med erfaring som leder ved Beredskabsstyrelsen Nordjylland, rådgiver alle slags virksomheder omkring beredskabsplaner som for eksempel øvelser og beredskabskurser samt psykisk førstehjælp.

 Mona Holm Lagoni, der er uddannet fysioterapeut, er blevet ansat som ergonomisk konsulent og arbejder med mange forskellige områder af arbejdsmiljø såsom ergonomi og helbredskontrol for natansatte og opbygning af arbejdsmiljøorganisationen. Hun har 10 års erfaring som arbejdsmiljørådgiver inden for det tidligere BST.

Der er mulighed for at møde samtlige medarbejdere hos Arbejdsmiljøcenter Midt-Vest ved den årlige arbejdsmiljødag 26. oktober på Pinenhus.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Her ville vi gerne vise dig forslag til artikler fra vores magasiner, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Nordjyske Plus

Henter artikler...