Mindst fem containere i flammer - tre personer anholdt

Den ene brand havde nær bredt sig til beboelse, ifølge politiet. To mænd blev fængslet til 16. april, men den ene blev mandag løsladt af Landsretten

Arkivfoto

Arkivfoto

Opdateret tirsdag 9:50 med oplysninger fra Lokalpolitiet i Thisted

NYKØBING:Tre personer fra Nykøbing - to mænd på 30 og 31 år og en kvinde på 26 år - blev natten til lørdag anholdt af politiet, sigtet for at stå bag en række påsatte brande i containere i den nordlige del af centrum i Nykøbing.

Lørdag eftermiddag blev alle tre fremstillet i et lukket grundlovsforhør ved Retten i Holstebro med krav om varetægtsfængsling.

De to mænd blev varetægtsfængslet i fire uger, frem til 16. april, sigtet for brandstiftelse. Den kvindelige anholdte blev løsladt, oplyser vagtchefen ved Midt- og Vestjyllands Politi lørdag eftermiddag.

Alvorlig brand

En af containerbrandene kunne være endt helt galt, da den var ved at brede sig til et beboet hos, ifølge Midt- og Vestjyllands Politi.

I alt blev der sat ild til fem affaldscontainere rundt om i Nykøbing natten til lørdag. Den første brand blev opdaget fredag kl. 23, den sidste kort efter midnat.

En brand i en container ved Captain Møllers Plads var ved at brede sig til træværk i en beboelsesejendom, men ilden blev dog slukket, inden det gik helt galt.

En af de antændte containere stod på Captain Møllers Plads. Arkivfoto

En af de antændte containere stod på Captain Møllers Plads. Arkivfoto

En politihund fik sporet sig frem til en mand, der blev anholdt og sigtet for at stå bag de påsatte brande, oplyser vagtchef Ole Vanggaard fra Midt og Vestjyllands Politi.

To andre - en mand og en kvinde - blev anholdt i en lejlighed, hvor politiet fandt brandbar væske, der måske kan have været brugt i forbindelse med de påsatte containerbrande.

Ifølge politiet har de tre anholdte erkendt, at de stod bag brandene.

Tip fra lokalbefolkningen

Mandag morgen sagde politikommissær Jørgen Jensen, Lokalpolitiet i Thisted:

- Vi skal ikke rose os selv, men det er dælme et godt stykke arbejde af patruljerne og vores hundefolk, der første til anholdelserne. Suppleret med, at vi har fået tip fra lokalbefolkningen. Vi anholdt først hovedmanden på 30 år. Han har siden erkendt sin skyld. Spor hos ham første til, at vi kunne anholde de andre to, sagde Jørgen Jensen.

Trioen satte ild på fem containere forskellige steder i Nykøbing fredag nat. Hertil kommer et par stykker dagen i forvejen og en bil, som tidligere blev sat i brand, og her mener man også, at de tre var på spil.

Fængslingerne blev kæret til Landsretten, der mandag løslod den 31-årige mand. Den 30-årige, der anses for hovedmand bag hærværket, er fortsat i politiets varetægt.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden