Firma med stor virkelyst

Hæder fra DI Thy/Mors til Thisted Bryghus

Lone Lærke Krog og Henrik Louis (foto)
Borgmester Lene Kjelgaard Jensen (K) udtrykte sin stolthed over, at Thisted Kommune har en virksomhed som Thisted Bryghus.
Øl 13. oktober 2017 12:00

THISTED: - Prisen går til en virksomhed med stor virkelyst, og det er ikke nemt at finde et bedre eksempel på det end Thisted Bryghus.

Sådan lød det fra Tage Odgaard, Dansk Industri Thy-Mors, da han torsdag motiverede, hvorfor foreningens initiativpris 2017 går til Thisted Bryghus.

Bryghuset får prisen for sit nyskabende samarbejde med Nationalpark Thy og foreningen Friends of Cold Hawaii.

Dette samarbejde er blandt andet mundet ud i lanceringen af serien Ny Nordisk Øl, hvor den traditionelle humle er erstattet af urter fra nationalparken - blandt andet porse, birk, havtorn og hyben. Rav fra vestkysten er endda en smagsgiver til en af de nye øltyper.

Tage Odgaard pegede i sin tale på det forunderlige i, at der kun er 24 medarbejdere i Thisted Bryghus, og at så få personer kan skabe så godt et "brand".

Han fremhævede direktør Aage Svenningsen som den person, der har været med til at sætte en ny kurs for bryghuset de seneste år med sit fokus på specialøl.

- Du har i høj grad bevist, at dette at være lokalt forankret ikke er en kontrast til at kigge ud. Bryghuset skaber nogle fantastiske produkter, og I høster den ene pris efter den anden, sagde Tage Odgaard.

Aage Svenningsen var ikke bleg for at sige, at Thisted Bryghus skriver historie i disse år.

Både i 2015 og 2016 er virksomheden af Danske Ølentusiaster kåret til årets danske bryggeri, og Jack & Beer blev kåret som årets bedste ølnyhed i 2016.

- Personligt synes jeg, vi alle skal være stolte af, at klare os så godt i et marked, hvor der lanceres 1400 nye danske øl hvert år. Det kræver, at vi har en innovativ tilgang, lød det fra Aage Svenningsen.

Og ølentusiaster fra hele landet behøver ikke at vente længere end til januar, før de kan nyde helt nye smagsnuancer fra Thisted Bryghus.

Brygmester Antoni Aagaard Madsen kan fortælle, at der lige efter nytår kommer en økologisk hvedeøl med havtorn af belgisk type - deraf navnet "Liege". Desuden kommer der en bror til Jack & Beer, nemlig "Rum & Beer", med rom og rosin, der nærmest er af vinstyrke med en alkoholprocent på 9,5.

- Det bliver vores stærkeste øl til dato, siger Antoni Aagaard Madsen.

Derudover lanceres en ny serie, der bygger på specielle kornsorter, rug og spelt, dyrket på "Gyrup" i Sønderhå.

Aage Svenningsen sagde efter overrækkelsen af initiativprisen, at strategien med at satse på specialøl og økologisk øl har været den helt rigtige.

- Den her pris er jeg lige så stolt af som de tidligere. Vores mål er ikke at være det største bryggeri men at være det bedste.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Her ville vi gerne vise dig forslag til artikler fra vores magasiner, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Seneste nyheder

Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...