Nordjyllands beredskab

Gasudslip i Nykøbing: 122 evakueret, en kørt til observation

Beredskabet måtte tirsdag aften afspærre et større område og evakuere en bankohal - udslippet stoppet ved midnatstid

Medarbejderne hos Hama måtte vente længe på at blive lukket ud af en bagindgang. Foto: Bo Lehm

Medarbejderne hos Hama måtte vente længe på at blive lukket ud af en bagindgang. Foto: Bo Lehm

NYKØBING MORS: Et gasudslip tirsdag aften kort før klokken 21 satte en del af Nykøbing Mors på den anden ende. Beredskabet måtte nemlig afspærre et større område for at være sikker på, at ingen skulle komme til skade i forbindelse med udslippet eller ved et uheld få sat ild i gassen, der ikke var blevet antændt ved bruddet. Kort før midnat blev udslippet stoppet ved, at der blev sat klemmer på i begge ender af gasrøret.

To personer blev tilset af en læge, og en af dem blev kørt til hospitalet i Thisted til observation efter evakueringen, oplyser Midt- og Vestjyllands Politi. Der er ikke melding om, at vedkommende er kommet noget alvorligt til.

I alt blev 122 personer evakueret ud af det afspærrede fareområde. De 120 af dem befandt sig i en bankohal og forlod selv området i egne biler.

- Vi har afspærret et område, der er 300 meter i længden og så 100 meter ud til hver side fra bruddet, lød det fra indsatsleder Henrik Gade Jespersen tirsdag aften.

Da brandfolkene rykkede ind, kunne de ikke gøre andet end at evakuere folk i området, der heldigvis er et industriområde, der er mere eller mindre affolket om aftenen, og så afvente, at teknikere fra naturgasselskabet dukkede op og kunne lukke for gassen. Det skete altså kort før midnat.

Nogle medarbejdere på Hama i nærheden blev spærret inde i kantinen, idet de ikke måtte komme ud.

Bruddet skete ved en underboring af en vej, hvor man bruger en "raket" til at trække et rør til fx ledninger. Denne raket havde så ramt gasledningen og slået hul på den, oplyser politiet.

- Det er en 160 mm gasledning, der er brudt hul på i forbindelse med noget gravearbejde omkring de her rør. Vores forholdsordre er at fjerne alle antændelseskilder og så evakuere de her folk, sagde indsatslederen.

Bruddet skete cirka 20 meter nord for krydset Soltoften/Ringvejen, skriver Midt- og Vestjyllands Politi på Twitter. Fareområdet var 300 meter mod nord op til Limfjordsvej - mod vest til Bakkegårdsvej mod øst til Nørrebro og mod syd til Skomagerbakken.

Alle i området fik besked på at holde sig indendøre og lukke døre og vinduer.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst