Populær Facebook-gruppe lukket: - Jeg vil ikke mere

Adskillige nye grupper er opstået, efter at administratoren af valgte at lukke gruppen

Administratoren bag "Vores Ø Mors" har valgt at lukke gruppen.

Administratoren bag "Vores Ø Mors" har valgt at lukke gruppen.

THY-MORS:Med næsten 8500 medlemmer var det en særdeles populær Facebook-gruppe blandt morsingboer og andre med tilknytning til øen.

Men nu er gruppen ”Vores Ø Mors” fortid. Administratoren, Jonna Bech Christensen, har valgt at lukke gruppen efter mange eksempler på hård tone og negative bemærkninger.

Nogle medlemmer satte for eksempel navn på, hvem i lokalområdet der var blevet smittet med corona. Et andet eksempel på ”udskamning” af navngivne borgere er en kommentar til en efterlysning af en hund - som affødte en kommentar om, at ”ejeren sidder derhjemme og drikker”, ligesom der er medlemmer af gruppen, som har antydet forsikringssvindel, når et hus er brændt ned.

- Jeg vil ikke mere. Vi har med voksne mennesker at gøre, så man kan godt være ordentlig. Og man skal jo huske, at når man skriver noget, forsvinder det aldrig, siger Jonna Bech Christensen, der oprettede ”Vores Ø Mors” for tre år siden.

Hun var forberedt på at skulle bruge tid på at administrere siden:

- Men jeg havde ikke forestillet mig, at man skulle opdrage voksne mennesker, siger hun.

Efter lukningen af ”Vores Ø Mors” er der opstået adskillige andre Facebook-grupper for morsingboer - herunder flere, der også hedder noget med ”Vores Ø”. Og en ny, lukket gruppe, der slet og ret hedder ”Mors”, har på kort til fået over 1800 medlemmer.

- En god og positiv tone

Også en eksisterende gruppe, ”Morsø Fællesgruppe”, har fået en vis tilgang. Denne gruppe blev oprettet for syv-otte måneder siden har i dag 2100 medlemmer.

Her har administrator Vibeke Hald Kristensen ikke oplevet negative kommentarer i en grad, som det har været tilfældet hos ”Vores Ø Mors”.

- Vi har en regel om, at der skal være en god og positiv tone. Og det er der så også, siger hun - som bortset fra noget porno stort set ikke har følt behov for at slette noget af det, der er blevet lagt ud i gruppen.

Også i Thy er der adskillige Facebook-sider om lokale forhold. Herunder mindst et par stykker, der har fokus på lokalpolitik, hvor debatten selvfølgelig lige nu er rigtig glødende.

En anden stor gruppe bærer navnet ”Thy Danmark” og har ca. 4000 medlemmer.

Den handler mest om arrangementer og sociale begivenheder, og tonen er generelt god, siger en af administratorerne, Chris Poulsen.

- Af en eller anden grund har vi ikke så mange politiske indlæg, og vi har faktisk slet ikke haft nogen, hvor det kammer over og bliver personligt, siger han.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.