Ild i halm på staldloft - brandfolk kæmpede i timevis

Fredag formiddag udbrød der brand i en større mængde halm på en gård på Mors

Arkivfoto.

Arkivfoto.

ØSTER ASSELS: To brandbiler, to tankvogne, en redningskran og et vandforsyningskøretøj rykkede fredag formiddag ud til en staldbrand på Møllersmindevej ved Øster Assels på det sydlige Mors.

Her var der udbrudt brand i en større mængde halm, der var opbevaret på et halmloft i en af gårdens tre længer, og det skulle vise sig at være en større opgave for mandskabet fra Nordjyllands Beredskab.

Derfor blev Beredskabsstyrelsen bedt om assistance og kom blandt andet med en redningskran, så man kunne få halmen ud på en gammel mødningsplads og efterslukket. Det fortæller indsatsleder fra Nordjyllands Beredskab, Henrik Gade Jespersen.

- Der er nogle udfordringer med bygningens konstruktion, der gør, at vi ikke kan komme til at slukke ordentligt på selve loftet. Men vi forventer at have halmen ude og være færdige inden for 2-4 timer, sagde indsatslederen fredag formiddag.

Brandet opstod klokken 10.12, og først ved 16.20-tiden kunne han sende de sidste brandfolk hjem. Her kunne han så også fortælle, at det var lykkedes at forhindre ilden i sprede sig til de to øvrige længer på ejendommen, ligesom stuehuset, der ligger for sig selv, heller ikke var i fare.

- Den ene længe er brandskadet, og der er også sket skade på noget løsøre og genstande på grund af varme og røg. Men det er kun materielle skader, og bygningen er sikker nok at færdes i, selvom taget er brændt eller skåret op, konstaterer Henrik Gade Jespersen.

Der er altså ikke sket noget med hverken mennesker eller dyr.

Brandårsagen er endnu ukendt.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.