Masser af smil og latter: Klovne fra rundt om i verden besøgte plejecentre

Internationale klovneelever har arbejdet på Limfjordsteatret hele weekenden og optrådte mandag i Nykøbing

Eleverne fra Commedia School tilbragte weekenden på Mors og besøgte mandag to plejecentre. Privatfoto

Eleverne fra Commedia School tilbragte weekenden på Mors og besøgte mandag to plejecentre. Privatfoto

NYKØBING:Ni elever fra rundt omkring i verden, som går på den internationale Commedia School på Amager, skabte mandag formiddag smil og latter på to af Nykøbings plejecentre.

Både på Fjordglimt og Rostruplund var der lavet udendørs scene, og beboere og personale rykkede ud til en halv times fornøjelig klovneforestilling under blå himmel.

Det fortæller Limfjordsteatret i en pressemeddelelse.

Eleverne kommer fra Italien, Spanien, Egypten, Tyskland, Sverige, Columbia, mens kun en enkelt af dagens optrædende er fuldblodsdansker. De har tilbragt weekenden på Mors, primært på Limfjordsteatret, hvor de har arbejdet intenst sammen med talenteleverne fra Limfjordteatrets Akademi for Scenekunst.

På Fjordglimt fik publikum serveret akrobatik, klovnerier, drillerier og magi og kvitterede generøst med grin, tilråb og klapsalver.

Ifølge Ruth Leche, der er underviser og en del af ledelsen på Commedia School, har skolen haft elever fra mere end 40 nationer. Den blev oprindeligt grundlagt af amerikanske Ole Brekke i 1978 i Stockholm, men flyttede i 1983 til Danmark, fordi det danske medlemskab af EU gjorde det lettere for eleverne at få visum.

Men med de seneste års stramninger på området er det blevet svært at drive skolen i Danmark, lyder det i pressemeddelelsen.

- Vi har store problemer med at få visum til elever uden for EU til trods for, at de selv betaler for deres uddannelse og efter to års ophold rejser hjem igen. Vi har ansøgere fra Canada, Oregon, Indien og Columbia, som lige nu ikke kan komme til Danmark, siger Ruth Leche i pressemeddelelsen.

Selv om der kun er én dansker blandt de ni klovneelever, er der mange i den danske teaterverden, der har rødder på Commedia School. Eksempelvis ungdomsteatertruppen Mish Mash og Kristiján Ingimarsson, som ofte har gæstet Limfjordsteatret med sine forestillinger.

Ruth Lerche er gæsteunderviser på Limfjordsteatrets talentuddannelse og skal desuden undervise på dette års sommerskole for børn den første uge i skolernes sommerferie.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden