Messe vokser og flytter

Uddannelses- og Erhvervsmessen afholdes i år i Sparekassen Thy Arena Mors i stedet for på Dueholmskolen

Ida Smith
Uddannelsesmessen plejer at blive afholdt på Dueholmskolen, som her i 2016, men messen har nu vokset sig så stor, at den flyttes til Sparekassen Thy Arena Mors, hvor den i år afholdes 22. november. Arkivfoto: Peter Mørk
Uddannelse 8. november 2018 11:37 - Opdateret 8. november 2018 13:24

NYKØBING: Uddannelses- og Erhvervsmessen var sidste år så stor en succes, at tilmeldingen af virksomheder til årets messe sætter ny rekord. Arrangørerne har derfor valgt at flytte messen til Sparekassen Thy Arena Mors for at få større rammer.

I år afvikles messen 22. november. Den henvender sig primært til unge fra 8. til 10. klasse samt deres forældre. Det er femte gang i træk, Ungdommens Uddannelsesvejledning, også kendt som UU Mors, arrangerer messen. Det er anden gang, UU Mors samarbejder med Morsø Erhvervsråd og Morsø Tømrer- og Snedkerforretning A/S om at inddrage det lokale erhvervslivet på messen

- Spørgsmål som: Hvad kan jeg blive? Hvad søger virksomhederne? Og hvor kan jeg tage en uddannelse? Det er noget, vi ved fylder hos både den unge og deres forældre. Det vil vi gerne være med til at svare på og samtidig vise mange lokale muligheder, som vi har i området, fortæller Susanne Kjærsgaard, som er UU-vejleder ved Morsø Kommune.

Rekordantal virksomheder

Morsø Erhvervsråd har været med til at sikre et bredt udvalg af lokale virksomheder, som vil vise sig frem. Sidste år deltog 15 virksomheder, og i år deltager hele 22.

Det er Morsø Tømrer og Snedker forretning A/S, Vilsund Blue A/S, Ford Nykøbing Mors, BILA A/S, XL-BYG Tømmergaarden A/S, KPK Døre og Vinduer A/S, Poulsen El-Service, Gunnar Clausen A/S, Thy-Mors Energi, Jesperhus Feriepark, Spar Nord Nykøbing Mors, Outrup Vinduer og Døre A/S, Nykøbing Mors Sct. Clemens Apotek, NetIP, BDO, Mister - Sofie Hyldig, HE-VA ApS, Søren Lyndrup VVS, Vils Entreprenørforretning A/S, BUUS Køle-service, Morsø Kommune og Frisør HALDOR.

Direktør Per Søndergaard fra Morsø Erhvervsråd er stolt over opbakningen:

Øget efterspørgsel

- Vi oplever i disse måneder en voldsom øget efterspørgsel efter kvalificeret arbejdskraft. Derfor er det helt naturligt og glædeligt, at rekordmange lokale virksomheder bakker op om messen. Desuden er det måske ikke alle unge, som er klar over mangfoldigheden blandt virksomheder på Mors og dermed de mange brancher, man kan vælge imellem.

Samtlige lokale uddannelser deltager igen i år.

Det er Morsø Gymnasium - STX, Teknisk Gymnasium - HTX , Morsø Handelsgymnasium - HHX, Handelsskolen - EUD/EUX, Thy - Mors HF & VUC, EUC Nordvest - Tekniske Erhvervsuddannelser, Social og Sundhedsskolen i Thisted, Skive Tekniske Skole, 10’eren, Blidstrup Efterskole, Forsvaret, Morsø Landbrugsskole, STS, AfS, Fiskeriskolen EUC Nordvest, UU-Mors, KUU, EGU og STU.

For de ældste elever på Dueholmskolen er det obligatorisk at møde op på messen, og ifølge Susanne Kjærsgaard giver det mening for alle parter.

- Både elever og forældre kan orientere sig om de mange lokale muligheder. Messen giver mulighed for at få viden om de forskellige uddannelser uden fysisk at skulle besøge samtlige af dem. Messen viser også, at man kan blive til mere lokalt, end man måske lige regnede med, siger hun.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...