Mindst 33 tilfælde af rudeknusninger

Fire nye anmeldelser om ruder knust med bl. a. afmærkningsspyd

Opdatering kl. 16:52: Tidspunkt for hærværk i Sdr. Dråby rettet.

MORS:Politiet er nu oppe på 33 eller 34 sager om ruder, der er blevet knust på Mors i sidste uge.

I alt fire nye anmeldelser er kommet til i løbet af weekenden, men i alle tilfælde handler det om hærværkstilfælde, der er eller kan være begået natten mellem onsdag og torsdag - samme nat, hvor mange huseejere på den sydlige del af øen vågnede op til knuste ruder.

Også i de sager, der nu er blevet anmeldt, er der i de fleste tilfælde fundet gule afmærkningsspyd på gerningsstedet. Det er spyd af den type, der markerer vejsiderne til brug under snerydning, men som i nogle tilfælde bliver stående langs vejene hele året.

Nogle steder er der dog også kastet med sten. Det var tilfældet ved et hus i Sdr. Dråby, hvor der er kastet en sten mod et spisestuevindue. Kun det yderste lag i termoruden blev dog knust. Hærværket er sket mellem onsdag kl. 08 og torsdag kl. 10, oplyser Karl Tange fra lokalpolitiet i Thisted.

Han mener, at det godt kan være gerningsmanden fra de andre hærværkstilfælde, som har været på spil her - selv om sagen skiller sig ud ved at være sket på Nordmors. Ellers er anmeldelserne udelukkende kommet fra området syd for hovedvej 26.

I øvrigt er der i denne omgang kommet anmeldelser fra Redsted, Thissinghuse, Øster Assels og Fjallerslev. I hvert fald de to sidstnævnte steder blev der brugt markeringsspys, og på Ålekistevej i Øster Assels blev en bil set køre væk fra stedet i sydlig retning efter hærværket, der skete ved 02.20-tiden natten til torsdag.

Ud over sorte biler, der larmer meget og er set køre væk i høj hastighed, har politiet indtil videre ikke så meget at gå efter.

- Nej, det har vi faktisk ikke. Der er nogle folk, vi skal have kigget efter. Men vi har mere papir i blokken og modtager meget gerne tips, siger han.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.