Mors spiser sammen - hver for sig

Den årlige kampagne mod ensomhed bliver denne gang meget anderledes

Igen i år skal der spises gullasch på Mors, men på grund af corona-epidemien foregår det denne gang ude i de enkelte hjem. Arkivfoto

Igen i år skal der spises gullasch på Mors, men på grund af corona-epidemien foregår det denne gang ude i de enkelte hjem. Arkivfoto

MORS:Det er efterhånden blevet en tradition, at masser af borgere på Mors mødes og spiser gullasch sammen som led i den årlige kampagne ”Danmark spiser sammen”, der arrangeres af Folkebevægelsen mod ensomhed. I år bliver det dog meget anderledes.

Når arrangementet afholdes 23. april, bliver det under overskriften ”Mors spiser sammen – hver for sig”.

I stedet for at mødes i forsamlingshuse og på spisesteder skal folk blive hjemme. Men der skal stadig spises gullasch og synges fællessang, og der bliver også taler. Som sædvanligt vil det være Radio Limfjord Slager, der binder de enkelte arrangementer sammen, oplyser Charlotte Kristensen, frivillighedskoordinator i Morsø Kommune.

Radioen vil starte med at sende optakt og sange, hvor det er Højskolen Mors, der synger og spiller for på fællessange. Derefter vil borgmester Hans Ejner Bertelsen holde tale.

Aftenens anden taler er Jørgen Bruun Christensen, formand for Grænseforeningen. I år er det nemlig 100 året for genforeningen, hvor Danmark blev genforenet med Sønderjylland.

- I år er det også vigtigere end sjældent set, at vi bevarer håbet og har fokus på den ventede genforening, der kommer, når krisen er forbi, siger Charlotte Kristensen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Nordjyllands Politi lukker rockerklubhus i Nørresundby midlertidigt
Luk