Mors-Thy håndbold

Nicolai Sommer stopper i Mors-Thy

Playmakeren tager afsked efter sæsonen, selv om han har kontrakt til 2020

Nicolai Sommer stopper i Mors-Thy Håndbold efter denne sæson. Arkivfoto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix.

Nicolai Sommer stopper i Mors-Thy Håndbold efter denne sæson. Arkivfoto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix.

Nicolai Sommer har kun få kampe tilbage i Mors-Thy Håndbold.

Playmakeren, der ellers er på kontrakt til 2020, stopper i klubben med udgangen af denne sæson, og dermed sætter han punktum for fem års ophold hos den lokale ligaklub.

- Jeg ville gerne have fuldført min kontrakt, for jeg har været sindssygt glad for at være her i alle fem sæsoner. Mors-Thy Håndbold er en fantastisk klub at spille i, og opbakningen på vores hjemmebaner og fra Bette Balkan er uden sammenligning den bedste i Danmark, lyder det fra Nicolai Sommer i en pressemeddelelse fra Mors-Thy Håndbold.

- Jeg har et hav af gode minder herfra - særligt slutspillet i 2016/17 og den enorme opbakning undervejs står som noget helt specielt, som jeg aldrig vil glemme, siger Nicolai Sommer.

Slutspil var højdepunktet

Han blev i 2014 hentet til klubben af Jan Paulsen, som fandt ham i Randers HH, hvor Nicolai Sommer både havde optrådt som playmaker og venstre fløj.

I de to første sæsoner kneb det dog med et gennembrud fra Nicolai Sommer, men fra efteråret 2016 bed han sig fast og brillerede med klogt håndboldspil og ikke mindst sit varemærke med det lange svæv, og Nicolai Sommer blev en så vigtig spiller for holdet, der sensationelt nåede slutspillet, at han endte med at blive kåret som årets spiller i Mors-Thy Håndbold.

Han scorede 109 mål i den sæson, kun overgået af Marcus Dahlin. Men i de følgende, nu med Søren Hansen som træner, blev Nicolai Sommer ramt af skader, der gav ham flere perioder på tilskuerpladserne. Hele foråret 2018 gik i vasken med en øjenskade opnået i en kamp mod Århus Håndbold, og i denne sæson har en knæskade betydet måneder uden spilletid til bagspilleren, der først for nylig er vendt tilbage på banen.

Og nu bliver det altså kun til få kampe mere i den blå trøje for den 27-årige ligaspiller, der udover Randers HH har en fortid i Stoholm IF og Mariager IK.

En institution i Mors-Thy

Ifølge sportschef Henrik Hedegaard bliver det farvel til en vellidt spiller.

- Nicolai Sommer er efterhånden blevet en institution i Mors-Thy Håndbold efter fem sæsoner og over 100 kampe i blåt, siger han.

- Desværre har de seneste år været præget af skader, og på den bekostning er Sommer blevet overhalet indenom af andre spillere med knapt så meget spilletid til følge. Sommer fortjener en stor tak for sin indsats i Mors-Thy Håndbold, og alle i og omkring klubben ønsker ham al mulig held og lykke i fremtiden, lyder det fra Henrik Hedegaard.

Nicolai Sommer har spillet i alt 105 ligakampe for Mors-Thy Håndbold og i dem scoret 226 mål.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst