Tore Müller tager over i toppen

Socialdemokratiet udskifter gruppeformand Jakob Kortbæk

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

MORS:Tore Müller indtræder som ny gruppeformand for Socialdemokratiet i Morsø Kommunalbestyrelse. Det besluttede partiets seks personers kommunalbestyrelsesgruppe og formanden for fællesledelsen, Leif Toft, mandag på et påske-gruppemøde.

Årsagen er, at den hidtidige gruppeformand, Jakob Kortbæk, for nyligt er begyndt at læse til socialrådgiver på Via University College i Aarhus. Partiet har siden valget i 2017 været vidende om, at Jakob Kortbæk i løbet af valgperioden ville påbegynde uddannelse. Han bliver boende på Mors, som han skal efter reglerne for valgbarhed, og vil være fjernstuderende.

- Jeg har nydt arbejdet som gruppeformand og er enormt glad for at have fået vist tilliden og dermed fået erfaring med dette aspekt af det politiske liv. Men jeg bliver samtidig nødt til at prioritere min tid skarpt i forhold til at kunne løfte både politik og studiet på en for mig ordentlig og hensigtsmæssig måde. Derfor glæder det mig, at partiet har været indforstået med min situation, og vi i fællesskab har kunnet løse denne udfordring nemt og smertefrit, siger Jakob Kortbæk.

Samme næstformand

Tore Müller indtræder således fra dags dato som gruppens formand, mens John Christiansen som hidtil forbliver på posten som gruppens næstformand.

I forbindelse med skiftet betegner Socialdemokratiet sig selv som værende inde i en god udvikling med tre velfungerende partiforeninger og en nyligt etableret afdeling af ungdomsorganisationen DSU. Til det siger Tore Müller:

- Vi står lige nu på et rigtigt godt og sundt fundament. Og med den nye DSU-afdeling, ser det ud til, at morgendagens politiske aktive også får en stemme i debatten. Det arbejde glæder jeg mig over at få lejlighed til at følge endnu tættere som gruppeformand. Og så glæder jeg mig over, at Jakob er kommet ind på drømmestudiet, og bakker selvfølgelig fuldt ud op, om hans ønske om at kunne varetage begge hverv på samme tid, siger Tore Müller.

Op til og efter valget har der af og til været gnidninger i gruppen, som med en lille tilbagegang var langt fra at tilbageerobre borgmesterposten fra Venstres Hans Ejner Bertelsen. Men ikke i denne sag, understreger Tore Müller.

- Det har været en fuldt ud enig gruppe, som har indstillet mig til ordførerposten. Det er sket i ro og mindelighed, siger han.

Borgmesterkandidat?

Er det den kommende borgmesterkandidat, vi ser med dette skifte?

- Jeg vidste, du ville spørge om det. Det har vi slet ikke drøftet. Det er de tre partiforeninger og fællesledelsen, som arbejder med det spor. Jeg har ikke ambitioner i den retning lige nu, hvor jeg skal åbne et nyt teater og er rigtig glad for mit arbejde, siger Tore Müller, der er administrator for Limfjordsteatret og også politisk har vægt mod det kulturelle område som formand for børne- og kulturudvalget.

Efter generalforsamlingen i jeres fællesledelse erklærede Leif Toft sig rimeligt tilfreds med den politiske tilstand på Mors. Er du enig, eller vil vi se en mere markant opposition?

- Jeg er en utroligt pragmatisk politiker, og det vil jeg fortsat være. Der er kun 1,4 milliarder at rutte med i den kommunale økonomi, og meget er bundet på forhånd. Og så er den politik, Hans Ejner fører, i grunden meget rød, for eksempel med flere penge til ældreplejen. Det er svært at være i opposition til en borgmester, der fører ens egen politik, siger Tore Müller.

I den kommende tid har Socialdemokratiet efter eget udsagn nok at se til. Partiets valgcafé i gågaden skal officielt åbnes. 1. maj. Det vil blive fejret på Kirketorvet. De forestående valgkampe til både Europaparlamentet og Folketinget skal skydes i gang. Der skal afholdes budgetmøder med partiets medlemmer, og der skal forhandles budget for 2020 i kommunalbestyrelsen.

- Det er en spændende tid vi går i møde, konkluderer Tore Müller.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.