Coronavirus

Vild stigning i smitte blandt børn: - Det her har vi aldrig nogensinde prøvet før

Det er i høj grad skoler, der bærer smitten på Mors - styrelse peger ikke på koncertbegivenhed

På M. C. Holms Skole er der på få dage konstateret hele 32 smittetilfælde blandt elever og personale. Arkivfoto: Bo Lehm

På M. C. Holms Skole er der på få dage konstateret hele 32 smittetilfælde blandt elever og personale. Arkivfoto: Bo Lehm

Opdateret mandag klokken 16:10 med kommentar om Jonah Blacksmith-koncert samt de nyeste smittetal

MORS:For blot en uge siden var Morsø Kommune blandt de områder i landet med færrest coronasmittede. Sådan er det bestemt ikke mere. På få dage er smitten nærmest eksploderet, og ikke mindst skoleelever testes i stort omfang positiv.

Ifølge tal fra Morsø Kommunes center for skole og dagtilbud var status torsdag 11. november, at der var 16 smittetilfælde på øens skoler.

Fredag blev der indberettet 13 nye tilfælde.

Mange, både børn, forældre og personale, blev testet i løbet af weekenden, og mandag morgen kimede resultaterne ind hos skolechef Michael Dahlgaard: 35 nye smittetilfælde. Det bringer de seneste dages samlede smittetal i skoler og dagtilbud op på hele 64.

- Altså det her har vi aldrig nogensinde prøvet før. Aldrig nogensinde. Vi har alene i dag fået indberettet 35 smittetilfælde blandt elever og personale. Det er vildt, siger han.

Alene på M. C. Holms Skole blev der mandag meldt om 23 nye smittetilfælde, hvilket bringer det samlede antal op på 32. Skolen, der udelukkende er for de yngste klassetrin, er dermed suverænt den skole på øen, der er hårdest ramt.

Status mandag er i øvrigt, at der siden torsdag er konstateret fire smittetilfælde på Dueholmskolen, 13 på Sydmors Skole, tre på Lødderup Friskole, to på Morsø Ungdomsskole, seks på Sydvestmors Friskole, ét i dagplejen, ét i M. C. Holms Børnehus, ét på Øster Jølby Skole, ét på Erslev Skole og som nævnt 32 på M. C. Holms Skole.

Udskældning af koncertgæster

Der går snak om, hvorvidt koncerten med Jonah Blacksmith i Nykøbing 6. november, hvor 2000 feststemte mennesker var samlet, er skyld i den pludselige smittestigning på Mors. Til det siger Brian Møller Nielsen, kommunikationskonsulent i Morsø Kommune:

- Vi ringede faktisk direkte for at høre til det, og Styrelsen for Patientsikkerhed sagde, at de ikke kunne se et mønster, der direkte taler for en enkeltstående begivenhed, som jo kunne være denne her omtalte koncert. Der har været en del udskældning af dem, der har været til det, men som det ser ud, så kan man ikke hænge det op på, at det er den begivenhed der gør, at tallene eksploderer. Det er mere skolerne, og i det hele taget et sammenfald af den udvikling, der er, og af årstiden, ligesom på landsplan.

Testkapaciteten på Mors er fra og med denne uge udvidet, så der ud over muligheden for at bestille pcr-test alle ugens dage også er mulighed for hurtigtest mandag, onsdag og fredag, begge dele i Sundhedscentret Nykøbing.

De nyeste smittetal fra Statens Serum Institut mandag klokken 14 viste i øvrigt, at Thisted Kommune med 265 smittede over en syvdages periode og en incidens på 615 pr. 100.000 indbyggere er nummer 11 i landet på den kedelige smitterangliste. Morsø Kommune ligger stort set på samme niveau, nemlig som nummer 15 med 116 smittede og en incidens på 578,2.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.