EMNER

Morten Kok åbner steakhouse i Friis

Plads til 100 gæster på 1. sal i den gamle Magasinbygning.

Morten kok Nielsen spreder forretningerne ud og åbner steakhouse i Friis City Center.

Morten kok Nielsen spreder forretningerne ud og åbner steakhouse i Friis City Center.

Når det nye Friis City Center åbner 23. marts, så åbner Morten Kok Nielsen også en ny restaurant, nemlig Friis Modern Steakhouse. Det får til huse på 1. salen i den gamle Magasinbygning og får plads til omkring 100 gæster. - Det bliver en familierestaurant med et koncept, som ligger tæt på de kendte steakhousekæder her i landet. Vores restaurant bliver dog ikke en kæde, og maden bliver derfor tilberedt i huset og ikke et centralt sted. Derfor får vi mere fokus på kvalitet, og retterne bliver tilberedt af lokalt kvalitets oksekød fra Himmerlandskød i Farsø. Det bliver for eksempel muligt at se højreb ligge til modning gennem glasset til køleskabet, siger Morten Nielsen. - Men det bliver ikke voldsomt dyrt. Det er ikke Mortens Kro og restauranten er baseret på shoppinggæster og børnefamilier, tilføjer han. Han bliver ejer af Friis Modern Steakhouse sammen med Malene Bjerregaard, som har et godt kendskab til branchen. Hun har i flere år været restaurantchef for Jensens Bøfhus på C.W. Obels Plads i Aalborg og bliver den daglige leder af det nye steakhouse, som skal have omkring otte ansatte. Det er kombinationen af en god ide og et godt tilbud, der har fået Morten Nielsen til at åbne endnu et spisested. - Det er jo et spændende område, og med Nordkraft og Musikkens Hus kommer der mere liv i den del af byen, siger han. - Desuden er denne type restauranter mere i vækst for tiden. På grund af markedet er gourmetrestauranter jo ikke i vækst, her handler det om at bevare status quo. Derfor interessen i at sprede sig ud, siger Morten Nielsen. Sammen med Katarina Komselis har han også spisestedet Skovbakken i zoo, og det betyder, at han kan flytte arbejdskraft fra det ene spisested til det andet alt afhængig af sæsonen, og hvor presset er størst. - Det giver nogle stordriftsfordele, man bliver mere konkurrencedygtig og dermed ikke så sårbar, siger han.