Morten Østergaard: Vi svigter ikke fattige

Regeringen fører ikke samme socialpolitik som VK-regeringen, så de fattigste betaler, siger Morten Østergaard.

Morten Østergaard: Vi svigter ikke fattige

Det passer ikke, når kritikere påstår, at De Radikale og regeringen ikke hjælper de ledige og samfundets svageste, men blot fortsætter VK-regeringens linje.

Videnskabsminister Morten Østergaard går lørdag kraftigt i rette med kritikerne på De Radikales landsmøde i Nyborg Strand, hvor flere delegerede klandrer partitoppen for at vende det døve øre til de ledige, som fra nytår mister dagpengeretten.

- Kritikken er skudt langt ved siden af. Regeringen har taget en række initiativer for at holde hånden under beskæftigelsen med alt fra kickstart til skattereform og udbetaling af efterløn, siger han.

- Vi har også lavet en unge- og akutpakke for målrettet at hjælpe ledige hurtigere ind på arbejdsmarkedet. Der er tilsyneladende en uhellig alliance med dem, som ønsker at fremstille det, som om regeringen viderefører den gamle regerings politik.

Morten Østergaard afviser, at regeringen vil forlænge dagpengeperioden på to år eller ændre optjeningsprincippet på 52 uger mod før 26 uger.

SF's næstformand Mattias Tesfaye foreslog ellers i Politiken nye initiativer, hvis akutpakken ikke virker.

- De ledige har brug for arbejde, ikke at være længere på dagpenge. Vi har en levende debat hos De Radikale. Det er der også plads til hos SF. Men i regeringen er vi enige om - SF inklusiv - at vi har udskudt ikrafttrædelsen af dagpengereformen et halvt år, siger han.

Morten Østergaard påpeger, at regeringen har fjernet starthjælp og kontanthjælpsloft. De 260.000 fattigste folkepensionister får en supplerende ydelse i skattereformen.

- Vi kan ranke ryggen. Vi har taget hånd om de allermest udsatte grupper i Danmark på et tidspunkt, hvor pengene skal prioriteres, siger videnskabsministeren.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.