Morten Olsen er træt af VM 2010-kritikken

Landstræner Morten Olsen mener ikke, at han udtog for mange halvskadede og formsvage spillere ved VM i 2010.

Morten Olsen er træt af VM 2010-kritikken

Morten Olsen er uenig med sin gamle holdkammerat fra 80'er-holdet, Frank Arnesen, og andre kritikere, som mener, at landstræneren udtog for mange halvskadede og formsvage spillere ved VM i 2010.

Landstræneren mener nemlig ikke, der var andre muligheder ved VM i Sydafrika, hvor typer som Martin Jørgensen, Daniel Jensen og Jon Dahl Tomasson skulle være bærende kræfter.

- Jeg vil ikke så gerne tilbage til Sydafrika. Vi er afhængige af, hvilke spillere, der er til rådighed. Og jeg har siden VM - og det er to år siden - ikke hørt navne, vi skulle have taget med i stedet for.

- Jo, Silberbauer og Krohn-Dehli. Dem skulle vi måske have taget med. Ja. Og det er det. Men resten var skader, der kom lige pludselig i turneringen. Det var det, vi kunne dengang, forklarer Morten Olsen.

Michael Silberbauer og Michael Krohn-Dehli er begge med ved den igangværende EM-turnering, hvor Danmark vandt sin første kamp 1-0 over Holland på mål af Krohn-Dehli.

- Denne gang har der været andre muligheder, fordi spillerne har spillet mere. Og denne gang har det været bedre, og det har betydet, at vi har trænet med meget større intensitet og kvalitet, fordi vi næsten altid har haft alle spillere til rådighed.

- Det giver selvfølgelig en helt anden sammenklang og forberedelse, anerkender Morten Olsen.

Frank Arnesen peger på, at 2010-udtagelsen minder om EM i 1988, hvor flere af heltene fra VM i Mexico to år tidligere var slidte. Men den køber Morten Olsen heller ikke.

- Jeg var selv med i 88, og så kan du sige, at Sepp Piontek kunne have taget nogle andre spillere med. Ja, men hvem? Frankrig, Tyskland og Portugal og de andre store nationer kan tage nogle andre spillere, men hvem skal vi tage?

- Se hvem vi er oppe imod. Så prøv du at spille med nogle, der aldrig har prøvet det her før, forsvarer Olsen sig.

Danmark møder i aften klokken 18 Portugal i ukrainske Lviv.

/ritzau/

Breaking
Kæmpe politiaktion i Aalborg Øst
Luk