Fodboldlandsholdet

Morten Olsen giver intet væk før EM-braget

Christian Poulsen var medbragt til pressemødet inden Tyskland-kampen, men det lignede et stort røgslør

Morten Olsen gav ikke meget væk på det sidste pressemøde ingen braget mod Tyskland. Foto: Scanpix

Morten Olsen gav ikke meget væk på det sidste pressemøde ingen braget mod Tyskland. Foto: Scanpix

Landstræner Morten Olsen havde de to midtbanespillere William Kvist og Christian Poulsen med til det sidste pressemøde inden søndagens vitale EM-kamp mod Tyskland, men sidstnævntes deltagelse lignede blot et røgslør.
Adspurgt om, hvorvidt der var en chance for, at Christian Poulsen - holdets anfører på trods af sin rolle som bænkevarmer - fortsat kan sættes sammen med Kvist på den centrale midtbane, svarer Morten Olsen:
- Selvfølgelig har vi ikke opgivet, at de to kan spille på samme tid. Det er afhængigt af form, vores modstandere og os selv. Vi har 23 spillere med, og det handler om, hvem der er bedst i en given kamp. Mere kan jeg ikke sige til det.
Spørgsmålet er sådan set relevant nok, eftersom Kvists faste makker Niki Zimling efter sin lægskade i nederlaget til Portugal kæmper for at blive klar til søndagens kamp, som afgør Danmark videre EM-skæbne.
Da Zimling måtte lade sig udskifte efter et kvarters spil mod Portugal, var det FC Midtjyllands Jakob Poulsen, der blev sendt på banen som erstatning.
Det lader umiddelbart ikke til, at Morten Olsen mener, at Kvist og Christian Poulsen passer sammen længere efter flere mislykkede forsøg. Det er i hvert fald lang tid siden, at Kvist og Christian Poulsen har dannet central midtbaneduo med succes.
Mens Zimling kæmper for at blive klar, så er det ikke sandsynligt, at kantspilleren Dennis Rommedahl bliver sin skade i baglåret kvit inden Tyskland-kampen.
I EM-kampene mod Holland og Portugal er Rommedahl blevet udskiftet med FC Nordsjællands Tobias Mikkelsen i Danmarks højre side, men heller ikke her vil Morten Olsen røbe for meget.
Adspurgt om, hvorvidt den internationalt urutinerede Tobias Mikkelsen vil kunne mærke forskel på at starte inde i en EM-kamp eller blive skiftet ind i en, svarer landstræneren følgende:
- Der vil altid være forskelle alt afhængigt af, hvem det er. Kampens vigtighed, hvem spiller vi mod? Det er sådanne overvejelser, vi skal have, men jeg synes, at vi plejer at være grundige i vores overvejelser.
- Der er både ulemper og fordele. Der er ikke nogen fodboldspillere, der er perfekte, så det handler om at finde den konstellation, en sammenhæng i en side, som vi tror, passer bedst.
Danmark er videre til kvartfinalen fra gruppe B med en sejr over Tyskland. Uafgjort kan være nok, hvis Holland på samme tid vinder over Portugal.
Begge kampe begynder søndag klokken 20.45.
/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.