Morten Olsen imponeret over Ajax-danskere

Landstræner Morten Olsen så weekendens Ajax-kamp, hvor tre danske midtbanespillere var i aktion samtidig.

Morten Olsen imponeret over Ajax-danskere

De hollandske mestre Ajax Amsterdam skal tirsdag aften møde de tyske mestre Borussia Dortmund på udebane i Champions League. Og det er en kamp, som landstræner Morten Olsen glæder sig til at se.

I weekenden brillerede landsholdsspillerne Christian Eriksen og Lasse Schöne i 2-0-sejren hjemme over RKC Waalwijk. Schöne scorede efter et fornemt sammenspil med Eriksen, og det lagde Morten Olsen mærke til.

- Det var fint. Det var mere eller mindre en dansk midtbane, der spillede: Med Christian Poulsen, Lasse Schöne og Christian Eriksen. Det giver altid selvtillid.

- Nu må vi så se, hvordan holdet bliver sat til Champions League-kampen i morgen, siger Morten Olsen.

Mens Ajax-træner Frank de Boer ikke er bange for at bruge både Eriksen og Schöne samtidig på den offensive midtbane, så tøver Morten Olsen lidt mere med idéen.

- Det kommer meget an på formen, og hvem vi møder, og hvilke spillere, vi ellers har til rådighed. Det er altid de parametre, vi bruger, forklarer landstræneren.

Eriksen er oftest foretrukket på Danmarks offensive midtbaneplads, mens Schöne mest er brugt som indskiftningsspiller.

Hos Ajax supplerer de to danskere hinanden fint med den tidligere landsholdsanfører Christian Poulsen som defensiv oprydder, men Morten Olsen tvivler på, at det bliver samme opstilling mod Dortmund.

- Det er den måde, Ajax tænker på. Om de blander kortene på den måde i morgen mod en lidt anden modstander end Waalwijk, det må tiden vise, siger Morten Olsen.

Ajax råder også over danskerne Viktor Fischer, Nicolai Boilesen og Lucas Andersen.

I den anden kamp i den hårde Ajax-gruppe møder Real Madrid på hjemmebane Manchester City.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.