Morten Olsen kan stille med EM-forsvar i Tjekkiet

Stephan Andersen og Simon Poulsen er spillet godt ind på landsholdet, og det kan give en startplads på fredag.

Morten Olsen kan stille med EM-forsvar i Tjekkiet

Stephan Andersen og Simon Poulsen er langt fra sikre på en startplads, når det danske fodboldlandshold på fredag møder Tjekkiet i VM-kvalifikationen.

Men Andersen og Poulsen kan drage fordel af, at de begge var på holdet under EM sidste sommer. Det vil landstræner Morten Olsen vægte højt, når han skal vælge sine 11 startere mod Tjekkiet.

Det, der omvendt taler imod at vælge de to til startopstillingen, er manglende spilletid i henholdsvis Evian og Sampdoria.

- Jeg valgte at tage Simon Poulsen med i truppen, fordi han er fysisk klar, selv om han ikke spiller i Sampdoria. Han kender også de andre på landsholdet, og fodbold er et holdspil, hvor det handler om at kende hinandens styrker, begrænsninger og løbemønstre.

- Vi har mulighed for at stille med det samme forsvar som under EM.

- Hvis man tæller Niki Zimling på midtbanen med, så kan vi stille med de samme bageste seks, som har trænet sammen gennem seks-syv uger forud for EM. De kender hinanden ud og ind, siger Morten Olsen.

- Det var derfor, vi valgte at udtage Simon Poulsen fremfor en mere urutineret venstre back, siger landstræneren.

Spørgsmål: Er det samme dilemma, du har på målmandsposten, hvor Stephan Andersen er mere rutineret end Kasper Schmeichel og Jesper Hansen?

- Det er korrekt. Det kunne være den samme overvejelse. At spille med nogle, der har spillet meget sammen.

- Men det handler også om form. Bare fordi du har spillet meget sammen eller været med til EM, så giver det ikke nogen garanti for at komme med i de her kampe, siger Morten Olsen uden at afsløre for meget.

Efter fredagens opgør mod Tjekkiet gælder det fire dage senere en hjemmekamp mod Bulgarien i Parken. I begge kampe skal landsholdet helst have point for at bevare håbet om kvalifikation til næste års VM i Brasilien.

Italien topper Danmarks kvalifikationsgruppe med 10 point. Bulgarien og Tjekkiet følger efter med henholdsvis seks og fem point. Danmark har to point - dog for en kamp færre end Italien og Bulgarien.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.