Morten Olsen udtager FCM-duo og Brøndby-back

Landstræneren har efterudtaget tre spillere til de kommende EM-kvalifikationskampe mod Albanien og Armenien.

Torsdag kunne man i FC Midtjylland juble over billetten til Europa League-gruppespillet, og fredag kunne man juble igen.

Måske ikke vildt meget over lodtrækningen til Europa League, hvor FCM trak Napoli, Club Brügge og Legia Warszawa, men til gengæld over at få efterudtaget to spillere til de kommende EM-kvalifikationskampe mod Albanien og Armenien.

Olsen har udtaget begge mand i FCM's stærke midterforsvar - Kian Hansen og Erik Sviatchenko.

Duoen havde stor andel i FC Midtjyllands triumf mod Southampton, som udløste billetten til Europa League. Især Sviatchenko har været stærk indtil videre i sæsonen.

Det giver god mening, at Olsen garderer sig på pladserne i det centrale forsvar, idet flere normale landsholdsspillere på de pladser er ude med skader.

Både Jores Okore og Andreas Bjelland er ude, og derfor var der brug for garderinger for de foretrukne - Simon Kjær og Daniel Agger. Agger døjer ofte med småskader, men nu er to formstærke FCM-spillere altså klar i kulissen.

Med valget af de to FCM-spillere så Olsen bort fra spillere som Jannik Vestergaard og Andreas Christensen.

Tredje og sidste efterudtagede spiller er Riza Durmisi fra Brøndby. Durmisi er venstre back, men kan også spille andre pladser.

- Det er altid stort at blive udtaget til A-landsholdet, men denne gang er det endnu mere specielt for mig, når en af modstanderne er Albanien. Det er der, hele min familie er fra, så det bliver en sjov, men meget speciel og rørende kamp at være med til, siger Riza Durmisi til DBU's hjemmeside.

Durmisi har spillet en enkelt landskamp, Kian Hansen og Erik Sviatchenko har spillet hver to.

Landsholdet er samlet i hele den kommende uge i Helsingør. Fredag er der kamp mod Albanien hjemme, mens der mandag spilles ude mod Armenien.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden