Morten Olsen: Vores EM-rival har fået foræret tre point

Morten Olsen mener, at de sportslige hensyn er blevet tilsidesat i Danmarks EM-kvalifikationspulje.

Landstræner Morten Olsen er stadig svært utilfreds med, at Den Internationale Sportsdomstol, CAS, har tildelt Albanien tre ekstra point i EM-kvalifikationen.

Albanien blev med skrivebordssejren på 3-0 ude over Serbien i den såkaldte "dronekamp" pludselig en hård konkurrent til Danmark i kampen om en plads ved næste års EM i Frankrig.

- Det er en ren foræring, og det er unfair over for Danmark og Portugal, siger Morten Olsen og gentager dermed sin kritik fra tidligere, hvor CAS-dommen blev offentliggjort.

Portugal og Danmark lå før CAS-beslutningen i en god position til at tage de to EM-pladser med henholdsvis 12 og 10 point, men nu er Albanien pludselig en alvorlig konkurrent.

Albanerne har nu 10 point, og så har Balkan-holdet endda spillet en kamp færre end Danmark og Portugal.

Morten Olsen mener, at Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) burde have håndteret situationen anderledes.

- Det her er jo en juridisk dom, og de fleste vil have en sportslig afgørelse.

- Man kunne have spillet kampen dagen efter. Vi lever i moderne tider, og i dag står der et fly klar i lufthavnen, som kunne flyve dagen efter, så det er muligt.

- Det ville være mere fair i stedet for, at jurister nede i Lausanne skal give nogle hold en fordel og andre en bagdel, siger Morten Olsen.

Landstræneren forstår heller ikke, hvorfor det har taget så langt tid at komme frem til en afgørelse. Albanien spillede i Serbien i oktober 2014, og først den 10. juli i år afsagde CAS sin dom.

- Vi har heller ikke fået et referat, så vi kan se, hvorfor dommen er blevet, som den er. Jeg mener, at det er unfair, fastslår Olsen.

Det danske landshold skal på næste fredag møde netop Albanien i EM-kvalifikationen, før holdet skal på besøg i Armenien.

- Vi skal sørge for, at dommen ikke får betydning. De jurister skal ikke have lov til at bestemme, hvem der kvalificerer sig til EM, tordner Olsen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.