Moselig fundet i Jerslev

Under reparation af drænledning fandt landmand to lig

Finn Jørgensen med det ene kranium. Det andet blev beskadiget af skovlen. Foto: Kurt Bering
Museer 19. september 2013 11:32 - Opdateret 19. september 2013 14:04

JERSLEV: Da landmand og minkavler Finn Jørgensen fra Jerslev onsdag aften var i færd med at reparere drænledning på en af sine ejendomme dukkede pludselig knogler op i mosejorden.

Som man ifølge Museumsloven skal, når ting dukker op, der måske kan være levn fra oldtiden, indstillede Finn Jørgensen straks gravearbejdet. For at få afklaret fundets karakter og om det var noget der var værd at ulejlige det stedlige museum med, kontaktede Finn Jørgensen her til morgen LandboNords arkæologiske rådgiverTorben Nilsson, der kunne fortælle, at knoglerne stammer fra mennesker, der formentlig er placeret i det stedlige mosehul i jernalderen; altså såkaldte moselig.

- Da moseligene er oldtidslevn er sagen nu overdraget Vendsyssel Historiske Museum til videre foranstaltning. Det bliver spændende at se, om museet kan koble det nye spændende fund af moselig med nogle af de andre stedlige jernalderfund; bla. en spændende krigergrav, der tidligere er udgravet på ganske tæt på moseligenes findested, fortæller Torben Nilsson.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...