Udland

Moskva advarer mod krav om Assads afgang

Krav om den syriske leder Bashar al-Assads afgang svækker fredsproces, siger Ruslands udenrigsminister.

Moskva advarer mod krav om Assads afgang

Det er med til at blokere for en løsning på den 16 måneder lange konflikt i Syrien, at mange politikere på den internationale scene kræver, at den syriske præsident, Bashar al-Assad, opgiver magten i Damaskus, siger Ruslands udenrigsminister, Sergej Lavrov.

Lavrov advarer om, at krav om Assads afgang fra blandt andet USA, flere europæiske lande og arabiske regeringer samt Tyrkiet - puster til voldens flammer.

Og han gentager den russiske holdning om, at støtte til oprørsbevægelsen er det samme som at støtte terrorisme.

- Vi kommer med forslag, der ville kunne medføre våbenhvile, men den anden side siger, at "nej, enten skal regimet kapitulere, ellers bliver vi ved med at støtte de væbnede oprørere."

Rusland, som sælger våben og anvender flådefaciliteter i Syrien, understreger, at dets politik ikke er drevet af støtte til Assad, men af en overbevisning om, at syrerne selv skal afgøre deres skæbne.

Rusland har i FN sammen med Kina forhindret, at Syriens magthavere bliver udsat for yderligere sanktioner, hvis ikke de ophører med brugen af svære våben.

Tre gange på ni måneder har de to lande, der er permanente medlemmer af FN's Sikkerhedsråd, brugt deres vetomagt til at blokere for resolutioner mod Syrien, hvilket har skabt tvivl om fremtiden for den internationale mægler Kofi Annans fredsplan.

Fremtiden for FN's ubevæbnede observatørmission i Syrien er også usikker, og halvdelen af de 300 ubevæbnede observatører er nu trukket ud af landet.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.