Udland

Moskva fordømmer bortførelse af biskopper i Syrien

Rusland gør sig bestræbelser for at sikre en frigivelse af to biskopper, der holdes som gidsler i Syrien.

Moskva fordømmer bortførelse af biskopper i Syrien

Ruslands viceudenrigsminister, Mikhail Bogdanov, siger, at bortførelsen af to biskopper i Syrien er "en stor forbrydelse."

Den syrisk-ortodokse biskop Yohanna Ibrahim og den græsk-ortodokse biskop Paul Yazigi blev bortført, da de var ved at udføre humanitært arbejde mandag.

- Vi anser bortførelsen af de to biskopper som en alvorlig forbrydelse. Det er en sag, der optager alle i Syrien, siger den russiske minister efter et møde med ortodokse kristne i Libanon.

Ingen har taget skylden for bortførelsen af de to biskopper. De statslige medier i Damaskus siger, at "tjetjenske jihadister" står bag.

Ruslands ortodokse kirke har stor indflydelse i Rusland, som støtter regimet omkring præsident Bashar al-Assad.

Kristne udgør mellem fem og 10 procent af Syriens befolkning og er blevet stadigt mere udsatte for angreb og bortførelser i den lovløshed, der præger store dele af landet. De har traditionelt haft en form for alliance med alawitterne, der er en sekt, som udløber fra shiaislam.

Præsident Assad tilhører alawitterne, som udgør to millioner af indbyggerne, og som dominerer regeringsapparatet og den hårde kerne i hæren. Omkring 74 procent af Syriens indbyggere er sunnimuslimer.

Pave Frans sendte onsdag nye opfordringer til en hurtig frigivelse af biskopperne.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.