Udland

Moskva: Rusland kan spille rolle i USA-ledet koalition

Flere og flere russiske signaler tyder på, at Moskva er interesseret i at spille ny rolle i Syrien.

Moskva kan "teoretisk set" slutte sig til en amerikansk-ledet koalition, som bekæmper Islamisk Stat i Irak og Syrien, hvis det sker på de rigtige betingelser.

Det siger direktøren i det russiske udenrigsministerium, Ilja Rogatjov, til det russiske nyhedsbureau, Interfax, ifølge Reuters.

Udtalelsen kommer efter flere andre russiske signaler, der tyder på, at Moskva ønsker at ændre kurs i Syrien.

Rusland har oprustet militært i Syrien for at styrke Syriens præsident, Bashar al-Assad, der længe har været Moskvas allierede. Russerne ønsker, at Assad skal inkluderes i de internationale bestræbelse på at nedkæmpe Islamisk Stat.

De understreger samtidig, at der skal foreligge et FN-mandat.

Ekstremistiske bevægelser - navnligt Islamisk Stat og Nusra-fronten - har indskrænket regimets kontrol over Syrien til et stadigt mindre areal omkring primært hovedstaden Damaskus.

USA's præsident, Barack Obama, mødes i næste uge med sin russiske kollega, Vladimir Putin, når begge ledere er i New York i forbindelse med FN's årlige generalforsamling.

Det oplyser den russiske regerings talsmand, og meldingen bekræftes af en unavngiven regeringskilde i Washington. Mandagens møde på sidelinjen af FN-mødet er kommet i stand på russisk initiativ.

Både Washington og EU vil meget gerne høre Ruslands forklaring på den militære tilstedeværelse, som russerne ifølge flere efterretninger er ved at opbygge i Syrien.

Syriske regeringsstyrker brugte torsdag nyankomne russiske krigsfly til at bombardere Islamisk Stat i provinsen Aleppo i det nordlige Syrien, siger overvågningsgruppen Syriens Observatorium for Menneskerettigheder.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst