Danmark

Motionscykelløb skabte 17 km bilkø

Bilister på Storebæltsbroen måtte lørdag væbne sig med tålmodighed. Cykelløb førte til op mod tre timers kø.

Motionscykelløb skabte 17 km bilkø

Trafikken flyder igen over Storebæltsbroen efter op mod tre timers ventetid og 17 kilometer kø på grund af cykelløbet Aarhus-København, hvor 6000 cykelryttere lørdag gjorde krav på det ene spor fra Fyn mod Sjælland, oplyser Vejdirektoratet.

Storebælt har på sin hjemmeside orienteret om, at broens ene spor vil være spærret lørdag fra klokken otte til midnat. Men allerede klokken 20 var cykelrytterne færdige, og bilisterne fik begge spor og lov til at køre mere end 70 kilometer i timen.

Afspærringen har fået flere vrede bilister til at klage til både Storebælt og politiet. Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi står for trafikken, og her har frustrerede billister givet afløb for den lange ventetid.

Flere har brokket sig over, at de ikke kunne nå færgen fra Ystad til Rønne. Andre mener, der er givet for lidt information, oplyser vagtchef Anders Mikkelsen.

Transportminister Henrik Dam Kristensen (S) bliver nu kaldt i samråd i Folketinget for at forklare, hvorfor det er nødvendigt at genere i tusindvis af bilister for et motionscykelløb over Storebæltsbroen.

Det er De Konservatives formand, Lars Barfoed, der vil have en forklaring:

- Det er helt urimeligt med de store forsinkelser for tusindvis af bilister. Det må være sådan, at man kan færdes frit. Som jeg har forstået det, blev deltagerne i cykelløbet sidste år transporteret i busser over broen for at undgå gener.

- Og som jeg har forstået det, har Storebælt tilsyneladende ikke sendt advarslen ud på sms, der kunne advare bilisterne om, at de skal holde sig væk for at undgå kø, siger Lars Barfoed.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.