Motorcykelglad advokat får millionerstatning

Sydjysk advokat ville hjælpe en ven - brækkede ryggen

Advokat Tom Tønnies fra Vejen, der er meget interesseret i veteranmotorcykler, får nu millionerstatning, fordi han i 2010 hjalp en gammel ven med at løfte en motorcykel ned fra nogle klodser.

Motorcyklen fik overbalance var ved at vælte ned over den 78-årige mand, der stod på modsatte side. Tom Tønnies holdt igen af alle kræfter, men mærkede et smæld i ryggen. Det viste sig siden, at han havde fået et brud ved lænden.

Arbejdsskadestyrelsen anerkendte uheldet som en arbejdsskade, og nu får han med Vestre Landsrets mellemkomst en yderligere erstatning på 940.000 kroner fra den 78-åriges ansvarsforsikring.

Tom Tønnies var advokat for to brødre, der også var motorcykelentusiaster.

Den ene broder døde, og for at gøre boet op, skulle brødrenes mange gamle motorcykler registreres.

21. maj 2010 var advokaten ude på værkstedet for at registrere, og da man var næsten færdige, bad den 78-årige sin gode ven om at hjælpe til med at løfte en gammel BSA-motorcykel ned fra en opklodsning.

Det blev skæbnesvangert for advokaten, der krævede erstatning via mandens ansvarsforsikring. Byretten frifandt den ældre mand, idet man mente, at advokaten havde ydet en vennetjeneste, og at han ikke havde handlet uforsvarligt ved hændelsen.

Men Vestre Landsret siger, at advokaten kom til skade, da han ville forhindre, at den 78-årige mand kom til skade. Hvis han ikke havde holdt maskinen, ville den ældre mand have fået den ned over sig, vurderede landsretten.

Da advokaten heller ikke har accepteret risikoen ved vennetjenesten, og da der ikke er grundlag for at fastslå egen skyld, skal han havde den fulde erstatning.

Den er foreløbigt fastsat til de 940.000 kroner, og hertil kommer så sagens omkostninger for begge retter med 193.000 kroner.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.