Motorcyklist kørte 200 kilometer i timen

En 57-årig motorcyklist kørte flere gange det tilladte på en 60 km/t-strækning

Arkivfoto: Torben Hansen

Arkivfoto: Torben Hansen

THY:Midt- og Vestjyllands Politi valgte lørdag at lave en ekstra fartkontrol i anledning af Thy Træffet, der i øjeblikket har trukket mange motorcyklister til landsdelen.

En af dem, en 57-årig mand fra Helsingør, vil ømme sig i lang tid over den beslutning.

Sidst på eftermiddagen blev han på sin motorcykel fra en civil politibil målt til en hastighed omkring de 200 kilometer i timen på vej igennem landsbyen Visby, hvor fartgrænsen er 60 kilometer i timen.

Politibilen satte efter, men da motorcyklisten blev opmærksom på den, satte han farten yderligere op, og det lykkedes ham faktisk at ryste politiet af sig.

Imens blev der sendt patruljevogne syd fra i håb om at indkredse den fartglade MC’er, men det blev først og fremmest manglende lokalkendskab, der til sidst fældede ham.

På sin vej sydpå lod han sig friste af en sidevej, formentlig i håb om at finde et skjulested. Imidlertid fører den pågældende sidevej mod Doverodde, hvor den ender blindt.

- Og efterhånden som borgerne blev opmærksomme på udrykningen, fik vi masser af hjælp til at finde frem til ham. Det viste sig, at han havde gemt sig imellem afgrøderne på en mark, og da han kunne se, at han ikke kunne slippe derfra, valgte han til sidst at overgive sig, fortæller Henrik Nielsen, vagthavende ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Motorcyklen er foreløbig beslaglagt af politiet, men det er op til politiets jurister at vurdere, om det skal være permanent, lige som juristerne skal beslutte, om hastighedsoverskridelsen på 233 procent skal udmønte sig i et krav om betinget eller ubetinget frakendelse af kørekortet.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.