Motorklubber og kommunen kører nu efter Plan B

Frederikshavn Kommune undersøger 22 alternative placeringer til ny motorsportsbane, der skal erstatte Ørnedalsbanen

Hans Christensen
Motorsportsklubberne mødtes mandag på Frederikshavn Rådhus, og kommunen lovede at overtage arbejdet med at undersøge potentielle områder til en ny motorsportsbane i Frederikshavn Kommune. Arkivfoto: Matthew Burnett
Sæby 14. maj 2018 22:11 - Opdateret 15. maj 2018 11:14

SÆBY: Motorsportsklubberne, der kører på lånt tid på Ørnedalsbanen, forfølger nu Plan B. Med Frederikshavn Kommune som aktiv hjælpemotor.

Lejekontrakten på Ørnedalsbanen udløber ved udgangen af 2020 og bliver ikke forlænget, så hvis der skal køres motorsport i Frederikshavn Kommune, skal der findes en anden placering.

Det rådgivende ingeniørfirma Niras peger i en rapport på 22 potentielle placeringsmuligheder til en ny motorsportsbane i Frederikshavn Kommune - fra Kvissel i nord og sydpå - og kommunen vil nu dissekere disse 22 områder og undersøge, om det er muligt at finde en placering.

Hver en sten skal vendes

Det blev mandag konklusionen på et møde med borgmester Birgit Hansen (S), udvalgsformand Anders Broholm (V) og kommunaldirektør Mikael Jentsch og repræsentanter fra Frederikshavn Sæby Auto Sport, Frederikshavn Motocross Club og en nystartet speedwayklub, der også leder efter en bane at køre på.

Med på mødet var også Torsten Ostenfeld fra Niras, der gennemgik de 22 pletter, der er udpeget.

- Alle begræder, at Ørnedalsbanen lukker, men nu sætter vi kommunens fagfolk til at vende hver en sten, så vi kan se, om der er en mulighed. Der er en lang række krav, der skal opfyldes. Afstandskrav, miljøkrav og så videre, så der er mange bump på vejen, men vi gav hinanden håndslag på, at alle muligheder skal endevendes, siger borgmester Birgit Hansen, der forstår klubbernes frustration:

- De vil allerhelst blive, hvor de er. Det er så ikke muligt, men om tre måneder ved vi, om der ér andre muligheder, siger Birgit Hansen.

Der har været kørt motorløb på Ørnedalsbanen siden 1956.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...