Sæby

Motorsport på lånt tid i Ørnedalen

Lejeaftalen udløber i 2020, og kommunen siger nej til at ekspropriere jorden, så der skal findes en anden løsning

Om to et halvt år er det slut med at køre motorsportsløb på Ørnedalsbanen syd for Sæby. Arkivfoto: Bent Jakobsen

Om to et halvt år er det slut med at køre motorsportsløb på Ørnedalsbanen syd for Sæby. Arkivfoto: Bent Jakobsen

SÆBY:Ørnedalsbanen syd for Sæby lever på lånt tid.

Ejerne af arealet, hvor motorsportsbanen ligger, Julius og Hans Christian Arenfeldt, har valgt ikke at forlænge lejeaftalen med Frederikshavn-Sæby Auto Sport. Lejeaftalen udløber med udgangen af 2020.

Støjen fra motorsportsbanen kolliderer med ejernes planer om at bygge boliger i området og de øvrige udviklingsplaner, de har for området, men hvad skal der så ske med de mange motorsportsinteresserede, der benytter Ørnedalsbanen?

Findes der alternativer? Det spørgsmål havde Venstre bedt om at få på dagsordenen i økonomiudvalget, hvor socialdemokraterne, Venstre og Konservative var enige om én ting: Det bliver ikke aktuelt, at kommunen eksproprierer jorden for på den måde at sikre motorsportens fremtid i Frederikshavn Kommune.

- Vi er principielt imod, at en kommune skal gå ind og overtage en anden mands jord. Specielt når vi ikke har afsøgt, om der er alternative placeringer, siger borgmester Birgit Hansen.

Kommunen har tidligere givet 37.000 kroner til motorsportsklubberne øremærket til en konsulent, der skulle screene området for andre placeringer af en motorsportsbane, og nu vil kommunen se resultatet af den undersøgelse.

Siden 1955

- Derfor inviterer vi motorsportsklubberne til et møde med Anders Broholm, formand for kultur- og fritidsudvalget, og mig som borgmester, og så må vi se, hvilke muligheder, der er herefter, siger Birgit Hansen.

Motorsportsklubben har kørt på Ørnedalsbanen siden 1955.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.