Eksplosionsulykker

Motorvejsbro kollapsede i fyrværkeri-ulykke: 26 dræbt

Billister styrtede i døden, da lastbil med fyrværkeri eksploderede

Arkivfoto

Arkivfoto

Beijing: Mindst 26 mennesker er omkommet i en voldsom ulykke i den centrale del af Kina, hvor en motorvejsbro styrtede sammen.

Dødsulykken fandt sted torsdag aften lokal tid, da en lastbil fyldt med fyrværkeri "pludselig eksploderede", da den var på vej over broen, rapporterer kinesisk statsradio.

Eksplosionen fik en 80 meter lang del af motorvejsbroen til at kollapse, og flere biler styrtede til jorden. Seks køretøjer er indtil videre blevet fundet i murbrokkerne.

Broen ligger i Henan-provinsen på motorvejen G30, som er den længste vej i Kina og strækker sig 4400 kilometer fra grænsen til Kasakhstan i vest og helt over til Det Gule Hav i øst.

Mange af Kinas veje er propfyldt med biler i øjeblikket, fordi millioner af kinesere er på vej tilbage til deres hjemegn for at fejre det kinesiske nytår. Det omtales som verdens største folkevandring.

Nytåret, som finder sted 10. februar, er også højsæson for fyrværkeri. Kineserne har ligesom herhjemme tradition for at skyde det nye år ind med raketter og andet krudt.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.