Mourinho holder 12 minutter lang forsvarstale

Manchester United-manageren varmede op til FA Cup-kampen mod Brighton med et langt forsvar efter CL-skuffelse.

José Mourinho lancerede en lang enetale i et forsøg på at modgå kritik, efter at Manchester United efter to kampe mod Sevilla røg ud af Champions League. Foto: Scanpix/Jason Cairnduff

José Mourinho lancerede en lang enetale i et forsøg på at modgå kritik, efter at Manchester United efter to kampe mod Sevilla røg ud af Champions League. Foto: Scanpix/Jason Cairnduff

Manchester United og manager José Mourinho er blevet kritiseret heftigt efter skuffelsen i Champions League.

Fredag kom forsvaret, og det blev et langt et af slagsen.

Den portugisiske manager gik således offensivt til værks i kølvandet på 1-2-nederlaget til Sevilla, som sendte United ud af den prestigefulde turnering.

I en enetale på 12 minutter fremlagde Mourinho Uniteds statistik i de seneste syv år i et forsøg på at modgå kritikken af ham.

- Der er noget, som jeg kalder fodboldarv. Noget af det, en manager arver, er, at United senest vandt Champions League i 2008, lød det fra portugiseren.

José Mourinho nævnte, at Uniteds bedste placering i Champions League i syv år under fire forskellige managere har været en kvartfinale, mens Uniteds bedste placering i Premier League, siden Alex Ferguson stoppede som manager i 2013, har været en fjerdeplads.

- Hvis vores fans, som jeg altid vil respektere, er meget skuffede, vil jeg sige, at de, jeg taler med, ved, hvad der er fodboldarv, hvad der er proces, og hvornår jeg ankom, sagde Mourinho.

Herefter sammenlignede Mourinho United med Manchester City i de senere år i en skjult kritik af, hvilken trup han overtog i United før forrige sæson.

Mourinho undgik dog at nævne, at han siden har brugt tæt på 2,5 milliarder kroner på nye spillere.

- I de seneste syv sæsoner er Manchester Citys dårligste placering nummer fire. City har været mester to gange, man kan næsten sige tre gange. De er sluttet på andenpladsen to gange. Det er fodboldarv.

- Ved I, hvad der også er fodboldarv. Det er Nicolás Otamendi, Kevin De Bruyne, Fernandinho, David Silva, Raheem Sterling, Sergio Agüero. De er ikke købt i de seneste to sæsoner.

- Det er fodboldarv, og en skønne dag, når jeg forlader United, så vil den næste manager finde Romelu Lukaku, Nemanja Matic og selvfølgelig David De Gea i truppen, lød det i enetalen fra Mourinho.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.