Mourinho kræver fremskridt: Konkurrenter vil true os

José Mourinho mener, at et par nye spillere vil presse Chelseas engelske mesterhold i den rigtige retning.

Jose Mourinho med Premier League-trofæet, søndag i London. Foto: Tim ireland/AP/POLFOTO

Jose Mourinho med Premier League-trofæet, søndag i London. Foto: Tim ireland/AP/POLFOTO

Chelsea skal ifølge manager José Mourinho forbedre sig, hvis det nykårede engelske mesterhold skal genvinde titlen om et år.

Selv om forfølgerne sluttede langt bag Chelsea i den netop overståede sæson, så forventer Mourinho større konkurrence i den nærmeste fremtid.

- Jeg ved, at vores rivaler ikke accepterer, at vi har fået titlen. De vil kæmpe for at få den, siger Mourinho til Sky Sports.

- Det er en speciel liga, for det er ikke en bestemt modstander, vi skal kæmpe imod. Der er tre, fire eller fem hold, der venter på os i næste sæson.

- Hvis man ikke forbedrer sig, så tror jeg ikke, at man normalvis kan vinde to år i træk, siger portugiseren.

- Hvis vi vil vinde, så skal vi være bedre. Jeg skal være bedre, spillerne skal være bedre, og så skal der noget nyt blod ind på holdet for at sætte spillerne lidt under pres.

- De kender mig, og de ved, at de ikke kommer på holdet på grund af deres præstationer i år, men måske vil et par nye spillere forbedre holdet og sætte spillerne under lidt pres.

- Det har vi behov for, fordi vi er i konkurrence med nogle fantastiske modstandere, siger Mourinho.

Den 53-årige portugiser vendte i sommeren 2013 retur til Chelsea, som han også stod i spidsen for fra 2004 til 2007. Dengang førte han London-holdet frem til klubbens første engelske mesterskabstitel i 50 år.

Det var med spillere som Frank Lampard, Michael Essien, Didier Drogba og Ashley Cole på holdet.

I Mourinhos anden regeringsperiode på Stamford Bridge har han været med til at sende flere spillere fra det gamle vinderhold væk. Søndag spillede Drogba sin sidste kamp, da Sunderland blev slået 3-1 i sidste spillerunde.

- Det er et ganske dramatisk tidspunkt at være her, hvor mit hold fra dengang forsvinder, og jeg skal være en del af det.

- Sidste år smuttede Lampard, Essien plus Ashley Cole og nu Didier. Det er hårdt, men jeg skal se fremad, og klubben er den samme.

- Jeg er meget glad for at skulle bygge det nye hold. Jeg er taknemmelig for, at Abramovich (Chelseas klubejer Roman Abramovich, red.) tror så meget på, at jeg kan bygge et nyt vinderhold, siger José Mourinho.

Allerede inden sin første ansættelse i Chelsea havde portugiseren vundet Champions League med Porto. En bedrift han gentog i 2010 med italienske Inter.

I næste sæson vil Mourinho forsøge at vinde titlen for tredje gang. Chelsea vandt den europæiske klubturnering for blot tre år siden i en turbulent sæson, hvor Roberto Di Matteo midlertidigt sad på trænerbænken.

- Det er to gange og ikke 20 gange, at jeg har vundet den. Det er meget svært.

- Hvis vi skal have en chance, så skal vi bygge et fantastisk hold op, men sandheden er, at Chelsea vandt Champions League i den værste sæson. En sæson, hvor vi blev nummer fem i Premier League.

- Så vi ved, at Champions League er noget særligt, og at man ikke altid får det, man fortjener. Uden et fantastisk hold har man ingen chance, så vi skal tage et skridt frem for at konkurrere med de bedste hold i Europa, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.