Mourinho: Min kone sagde nej til engelsk landstrænerjob

Havde det ikke været for konen, så havde José Mourinho taget imod tilbuddet om at blive engelsk landstræner.

Chelsea-manager José Mourinho afslører, at det var på grund af hans kone, Matilde, at han sagde nej til at blive engelsk landstræner i december 2007.

Det var det engelske fodboldforbund (FA), som - ifølge Mourinho - kom med et tilbud om at blive landstræner for England, efter at forbundet havde fyret Steve McClaren.

Mourinho vendte beslutningen med konen, som i sidste ende blev ansvarlig for, at FA modtog en afvisning.

- Det var den rigtige beslutning. Min kone havde ret. Hun sagde, at jeg ikke skulle tage det, siger 51-årige Mourinho ifølge nyhedsbureauet AFP.

I september 2007 blev Mourinho og Chelsea enige om at stoppe samarbejdet, så portugiseren var arbejdsløs på det tidspunkt i karrieren. I sommeren 2013 blev Mourinho igen ansat som manager for Chelsea.

- Vi snakker ikke om jobbet som engelsk landstræner i dag. Vi taler om jobbet for syv år siden, og dengang kunne jeg ikke vente i to år på en stor konkurrence. Jeg kan ikke spilde to år på at spille mod Kasakhstan og San Marino, forklarer Mourinho.

FA endte med at ansætte italieneren Fabio Capello, som forblev på posten indtil 2012, mens Mourinho i 2008 fortsatte karrieren i Inter og senere havnede hos Real Madrid.

Da Mourinho og Chelsea gik hvert til sit i 2007, var en del af aftalen i øvrigt, at portugiseren ikke måtte lade sig ansætte som manager i en anden engelsk klub, fortæller han.

Der var angiveligt stor opbakning til Mourinho blandt de daværende bærende spillere på det engelske landshold, Frank Lampard, John Terry og Ashley Cole, som alle spillede i Chelsea.

- Lampard, Terry, Cole og alle sagde: Kom, kom, kom, alle fra de andre klubber vil have dig som træner. Gutterne fra Manchester United og Liverpool ringer til os og siger: Fortæl din chef, at han skal komme. De vil have dig til at tage jobbet, lyder det fra Mourinho.

- Der var mange positive ting, som lokkede mig, og det var grunden til, at det var så tæt på. Men min kone havde ret, fastholder han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.