Nibe Festival

Mr. Festival er på plads

Frank Megabody er fast inventar på Nibe Festival og kunne ikke tænke sig noget bedre sted at være

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Frank Megabody Damgaard på Nibe Festivals store scene, hvor han i årevis har været fast konferencier. Foto: Laura Thomsen

NIBE: ”Kære Nibe. Hvor har jeg savnet jer, og hvor ser I godt ud.”

Årets Nibe Festival er godt i gang, og en af de faste traditioner er, at konferencieren på Store Scene hedder Frank Megabody.

Ingen kan rigtig huske, hvor længe han har stået der. En halv snes år er de fleste enige om. I hvert fald startede det med et sidste øjeblik-afbud fra den daværende konferencier Mik Schack, og Frank Megabody, allerede da en dreven konferencier med årelang erfaring fra festivalerne i bl.a. Skanderborg og Jelling, var den, der kunne træde til med kort varsel.

Den store og den lille fede

- Jeg havde aldrig været på Nibe Festival før, men havde engang set en flyer derfra og vist nok udbrudt i den forbindelse: ”Hvorfor skal den store fede ikke være på den lille fede?”. Jeg fik tjansen, og jeg har det med at suge mig fast, så jeg bliver umulig at slippe af med igen, griner Frank Megabody med det borgerlige efternavn Damgaard.

- Mit første store konferencierjob var på Skanderborg Festival, som ville hyre mig som makker med Søren Rislund. Ham så jeg vildt meget op til, og jeg kunne ikke se mig selv stå sammen med ham på scenen. Først da de nævnte honoraret, sagde jeg ja, og det har jeg været taknemmelig for lige siden.

Men hvor svært kan det egentlig være at stå der på scenen, fyre et par jokes af og præsentere den næste kunstner i rækken?

- Det er ikke mit show

- Søren (Rislund, red.) lærte mig nogle helt enkle grundregler. For det første, at du nok skal have sin personlighed med på scenen men uden at overtage scenen med dit eget show. Det er jo ikke dig, publikum er kommet for at se. Du skal være godt forberedt, men du skal også kunne improvisere.

- På en festival er der alligevel aldrig noget, der går som planlagt. Du skal have kærlighed til musik, en fornemmelse for, hvilket publikum du står overfor, og endelig er det konferencierens opgave at nedbryde distancen mellem publikum og kunstner. Jeg er mellemmanden, der skal få alle parter til at føle sig godt tilpas. Dybest set er det et håndværk som så meget andet.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst