Mr. Perfect hæver overliggeren

Den nye Audi A4 kører klippefast og er et udstyrsstykke i avanceret teknologi

7
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

De berøringsfølsomme kontakter kræver et let fingertryk. Knapperne er beholdt for at ?føreren intuitivt kan finde den rigtige i mørke.

Venedig: ”Never change a winning team”.

Vi har hørt talemåden før og gør det oftere og oftere hos bilfabrikkerne, hvor designet på en ny model i stigende grad lægger sig op af forgængeren.

Det gælder også hos Audi, hvor den nye A4 på afstand ligner den udgående. Men på nært hold er blevet en bil med langt mere pondus.

Det står klart ved den internationale præsentation i Venedig.

Bilen er ikke alene blevet lidt større i længden, mellem akslerne og i bredden, designet har også fået flere knæk og linjer, mens den bredere kølergrill fra chefdesigner Marc Lichtes hånd sender utvetydige signaler til konkurrenterne fra München og Stuttgart.

Den har noget at have det i. A4’eren kører nemlig mere klippefast end nogensinde, og så byder den på et væld af højteknologiske sikkerheds- og infotainmentfeatures, man ikke finder andre steder.

Mindre prisstigning

Vi tester sedanudgaven med den 2,0-liters diesel på 190 hk, som er storebror til den 150 hk diesel, der p.t. er mest populær hos firmafolket, som aftager langt de fleste biler.

Audi har ikke danske priser eller beskatningsmæssige værdier på plads. Men der er lagt op til en mindre prisstigning i forhold til den nuværende model, som ligger på en beskatningsværdi på omkring 400.000 kr. for Avant med 150 hk dieselmotor og standardudstyr.

Overliggeren for finishen bag rattet, som i forvejen var den bedste på markedet, er løftet en tand med bløde materialer, tætte samlinger og touch-kontakter, du kan betjene med fingerpålæggelse.

Den 8,3 tommer store lodret stående skærm, der følger med navigationsanlægget, og som er ekstraudstyr, har samme forarbejdning som en ipad og en lige så klar og skarp grafik.

Alle testbilerne er bestykket med Audis virtuelle cockpit, som også kan fås til TT og Q7, hvor en stor 12,3 tommer TFT-skærm har erstattet de almindelige viserinstrumenter. En farveskærm på 7 tommer er nu standard, og den vokser til 8,3 tommer ved indbygget navigationsanlæg om bord.

Mere hightech

De fleste har også striben af nye hightech-systemer. Eksempelvis advarer bilen selv for cyklister, når du åbner sidedøren, ligesom den kan klare trådløs opladning af mobiltelefonen eller køre selv op til 65 km/t ved at følge forankørende biler og holde sig inden for vejstriberne - og endda delvist selv undvige ved at bremse ved en forhindring og trække rattet let til den side, hvor du bedst kan smutte forbi. Simpelthen for at vise, hvad mærket kan. De nye gadget lignende teknologier skal nemlig være med til at sælge biler.

Øjnene på vejen

Mens en del andre bilfabrikker satser på touchskærme, fastholder Audi et system med drejehjul eller en staveplade, som kan genkende din håndskrift. Filosofien er, at føreren skal fastholde blikket på vejen. Her virker seneste generation af stavepladen overraskende godt efter lidt tilvænning.

Kernen er dog den indbyggede soliditet. A4’eren ligner en bil, der er hugget i granit. Og den kører lige så klippefast. Den nye undervogn er forsynet med femleddede hjulophæng, som betyder, at vejens ujævnheder opsuges mere raffineret.

Det giver præcise køreegenskaber med en knusende soliditet. Testbilen byder på et præcist, nærmest mekanisk, klikkende gearskifte og en undervogn, som balancerer hårfint mellem det sportslige grip og den komfortable fremfærd.

Responsen og følingen i styretøjet er ikke som i en Jaguar XE eller BMW 3-serie, men i pressede situationer har du en bil, som følger svingene snorlige og uden dramatik.

En mere direkte sammenligning med Jaguar, BMW og Mercedes C-klasse er på i øvrigt også på vej.

Der er en smule bedre plads, der giver sig mest udslag i ekstra skulderbredde, mens benpladsen på bagsædet stadig ikke er overvældende i A4, der er længere en C-klassen og 3-serien, mens akselafstande ligger midt i mellem.

Motorer med brush up

Motorprogrammet har fået et brush up, og den harmoniske og kraftfulde 190 hk dieselmotor med et moment på 400 Nm, klarer i sparetrimmet, Ultra, 26,3 km/l, mens den som 150 hk Ultra med 320 Nm kaperer hele 27,0 km/l.

Vi kørte også den 1,4-liters benzinversion på 150 hk og den nye 2,0-liters 190 hk benziner med 7-trins S-tronic automatgearkasse. Den mindste og letløbende benziner er både elastisk og tilstrækkelig for de fleste og et klart alternativ til diesel, mens den større med sit moment på 320 Nm er et rent kraftværk, der alligevel klarer 18,5 km/l.

Stilhed i kabinen

Lydniveauet i kabinen er et kapitel for sig selv. Det her er som i et lydstudie. Vi har aldrig oplevet en bil i klassen, der var så tyst indendørs, hvor lydindtryk nærmest absorberes som med velcro.

Audis teknikere har arbejdet længe med at finpudse vindmodstanden, især på sidespejlene, lige som en akustisk forrude, som er standard, og akustiske sideruder, der er ekstraudstyr, hjælper til.

Det er udstyr, som vil være oplagt for de professionelle bilister, som taler meget i telefon i bilen. Især i kombination med den nye Phone box, hvor mobiltelefonens antenne signal kan forstærkes over bilens tagantenne.

Til Danmark i november

Den nye A4 lander herhjemme til november som både sedan og stationcaren, Avant.

Det danske udstyr er dog ikke endeligt på plads, men efter alt at dømme bliver både xenon-forlygter, elektrisk bagklap på Avant-modellen og automatisk nødbremse standard. De, der vil mere, kan bestille full-LED eller LED-Matrix forlygter.

Selv om den nye Audi A4 så at sige ligner den gamle, så er den et stort skridt fremad, og spørgsmålet er, om ikke Audi har bygget firmaklassens bedste bil...

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst