MRSA-smittet nordjyde: Jeg følte mig som spedalsk

Da kæresten skulle føde var personalet var i rumdragter med mundbind og visir for øjnene

Aalborg Sygehus havde den form for antibiotika, som Kenneth Sørensens MRSA-bakterie ikke er resistent over for. Arkivfoto

Aalborg Sygehus havde den form for antibiotika, som Kenneth Sørensens MRSA-bakterie ikke er resistent over for. Arkivfoto

NORDJYLLAND:En 33-årig nu tidligere driftsleder på en nordjysk svinefarm er et af ofrene for den stigende udbredelse af den multiresistente svinebakterie MRSA. Ifølge Statens Serum Institut blev der i 2007 konstateret 14 tilfælde. Frem til april 2014 er der konstateret i alt 1.552 tilfælde. Der er ikke styr på smitten, siger professor til Fagbladet 3F.

Kenneth Sørensen blev i 2010 ansat som driftsleder på en nordjysk svinefarm. I foråret 2012 blev en gravid kollega testet positiv for MRSA. Derefter blev Kenneth Sørensen, en rumænsk medarbejder samt arbejdsgiveren også testet positiv.

Også hans kæreste er testet MRSA-positiv. Da hun skulle føde i 2013 blev parret isoleret.

- Personalet er i rumdragt med mundbind og visir for øjnene, og de bærer handsker, fortæller Kenneth Sørensen.

I januar i år blev Kenneth Sørensen løbet ned af en so. Arbejdsskaden udviklede sig til brok. Det blev han opereret for på Hjørring Sygehus, hvor de har beredskab mod smittefare. I juli fik han en byld. Hans læge tog en podning af det åbne sår. Tre dage senere fik driftslederen at vide, at hans MRSA-bakterie er resistent over for alt.

Kenneth Sørensen måtte vente en uge, før han kom i behandling. Lægehuset kendte ingen form for antibiotika, der ville virke på ham. Den måtte de have fra mikrobiologisk afdeling på Aalborg Sygehus. De har en form for antibiotika, som Kenneth Sørensens MRSA-bakterie ikke er resistent over for.

Professor på Klinisk Mikrobiologisk Afdeling på Odense Universitetshospital Hans Jørn Kolmos mener, at der er tale om en drastisk stigning i antallet af smittede med MRSA.

- Der er slet ikke styr på svine-MRSA i Danmark. Det er dybt bekymrende, siger Hans Jørn Kolmos.

- Den drastiske stigning af svine-MRSA giver større mulighed for smitte mellem mennesker. Det betyder, at bakterien lettere tilpasser sig mennesker, og dermed får den lettere ved at sprede sig. Det er en ond cirkel, siger professoren til Fagbladet 3F.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.