Udland

Mubarak brød sammen efter livstidsdom

Egyptens ekspræsident fik et følelsesmæssigt sammenbrud efter at have fået livstidsdom, siger flere kilder.

Mubarak brød sammen efter livstidsdom

Egyptens afsatte præsident, Hosni Mubarak, brød sammen og måtte tilses af læger, efter han i weekenden blev idømt fængsel på livstid for sit ansvar for drab på demonstranter under sidste års oprør mod hans styre.

En højtstående kilde i indenrigsministeriet i Kairo oplyser, at den 84-årige fængselsfanges helbred pludseligt "forværredes i fængslet".

- Læger fra politihospitalet blev indkaldt for at behandle ham sammen med fængselslæger, efter han havde fået et følelsesmæssigt sammenbrud, siger en sikkerhedskilde.

Den tidligere præsidents advokat, Yasser Bahr, bekræfter over for nyhedsbureauet AFP, at Mubarak "havde en følelsesmæssig krise, der påvirkede hans generelle helbred".

Lørdag blev Mubarak og hans tidligere indenrigsminister Habib al-Adly begge idømt fængsel på livstid for drab på demonstranter under sidste års folkelige oprør mod regimet. Mindst 850 mennesker blev dræbt under de 18 dages protester.

Forud for domsafsigelsen havde Mubarak siddet varetægtsfængslet i et militærhospital i udkanten af hovedstaden Kairo - ifølge flere egyptiske medier under behagelige forhold.

Lørdag blev Mubarak fløjet til Tora-fængslet i udkanten af Kairo, hvor flere af hans politiske modstandere tidligere har siddet indespærret.

Da helikopteren landede, nægtede en grædefærdig Mubarak at forlade den. Ifølge nogle af de sikkerhedsfolk, der var til stede, "led han af en overraskende helbredsforværring", men efter lidt tid fik de ham overtalt til at gå ind i fængslet.

Det har tidligere været fremme, at den 84-årige Mubarak har problemer med hjertet, men sundhedsministeriet afviser hans advokaters påstand om, at han har kræft.

/ritzau/AFP