Udland

Mubarak er overført til hospital efter dom

Egyptens tidligere præsident Mubarak er ført til et fængselshospital, da han blev syg kort efter fængselsdom.

Mubarak er overført til hospital efter dom

Hosni Mubarak, der tidligere lørdag er idømt fængslet på livstid, er indlagt på en fængselshospital i udkanten af Kairo. Det oplyser egyptisk tv.

Det sker, efter at han skal være blevet syg under transporten i en helikopter fra en retsbygning i Kairo til Torah-fængslet i udkanten af den egyptiske hovedstad.

Under transporten blev Mubarak ramt af "en helbredskrise", hævder det statslige tv, der citerer læger for oplysningen.

- Mubarak er blevet overført til fængslets hospital, hedder det kort.

Mubarak kom under behandling allerede under helikopterturen. Ifølge forlydender i egyptiske medier har han fået et hjertetilfælde.

Mubarak blev tidligere lørdag idømt livsvarigt fængsel for at have tilladt nedskydningen af ubevæbnede demonstranter under Det Arabiske Forår og demonstrationer i Kairo i februar i fjor.

Oplysningen om hans vaklende helbred modtages dog med en del skepsis, da der er modstridende oplysninger om den tidligere mangeårige præsidents helbred.

Under den månedlange retssag mod ham har hans advokater jævnligt henvist til, at Mubaraks helbred er ringe, og at han har behov for behandling.

Omvendt siger læger, der har været i kontakt med ham, at hans helbred er udmærket i betragtning af, at han er 84 år gammel.

/ritzau/Reuters