Udland

Muhammed-protester spreder sig til Sydney

Omkring 500 mennesker tager opstilling foran USA's konsulat i den australske by for at demonstrere mod film.

Muhammed-protester spreder sig til Sydney

Hundredvis af demonstranter er stødt sammen med politiet i Sydney lørdag. Det sker samtidig med, at en bølge af uroligheder mod en film, der håner islam, har bredt sig til Australien. Flasker og sko føg i luften foran USA's konsulat.

Rasende protester rettet mod symboler på USA's indflydelse har optændt byer over hele den muslimske verden som hævn for en rå film, lavet i USA af en højreorienteret kristen gruppe, som håner profeten Muhammed.

Mindst seks demonstranter er fredag blevet dræbt i Egypten, Tunesien, Libanon og Sudan, mens myndighederne kæmpede for at forsvare amerikanske missioner mod stenkastere.

USA har udsendt marineinfanterister for at beskytte dets ambassader i Libyen, Sudan og Yemen.

I Sydney så folk på indkøb lørdag måbende på, at demonstranter med børn råbte: "Ned, ned med USA" og viftede med bannere med tekster som "Skær halsen over på dem, der fornærmer profeten."

- Vi er møgtrætte af alle dem, der håner vores elskede profet. Vi render ikke rundt og håner andres religion, siger demonstranten Houda Dib, mens omkring 500 mennesker samler sig foran USA's konsulat i byen.

- De kalder os terrorister, men alle terroriserer vores folk, tilføjer en anden demonstrant, Sarah Jacob.

Demonstranterne blev af politiet tvunget tilbage fra trappen ind til konsulatet, hvilket udløste vrede blandt nogle i menneskemængden, hvoraf mange havde taget deres børn med til markeringen af utilfredsheden.

- De optrappede situationen ved at skubbe til vores brødre. Efter planen er dette en fredelig demonstration, siger Dib.

Demonstranterne rykkede sig senere til den nærliggende Hype Park, hvor en taler opfordrede til at bevare roen. Han sagde, at målet med demonstrationen var at sende en besked.

- Vi er her i Guds tjeneste. Beskeden er klar, man kan ikke håne profeten, siger han.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.